18:23 23.10.2014

Заступника глави НБУ Приходька звільнено згідно із законом про очищення влади

1 хв читати

Заступника глави Національного банку України (НБУ) Бориса Приходька звільнено з обійманої посади відповідно до вимог закону про очищення влади.

"Згідно з частиною другою прикінцевих і перехідних положень закону "Про очищення влади" звільнено з посади заступника глави НБУ Приходька Бориса. Наказ про звільнення видано 22 жовтня", - повідомляється на сторінці НБУ в мережі Facebook.

Як повідомлялося, 31 липня Генпрокуратура затримала Б.Приходька, пізніше він був заарештований і перебував у слідчому ізоляторі

Б.Приходька підозрюють за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розкрадання майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) коштів, одержаних злочинним шляхом) КК України.

За результатами розслідування встановлено, що в лютому 2014 року він за попередньою змовою з головою правління ВАТ "Аграрний фонд" та посадовими особами Брокбізнесбанку незаконно заволоділи грошовими коштами ВАТ "Аграрний фонд" у розмірі 2 млрд 69 млн грн.

Б.Приходька було призначено першим заступником глави Нацбанку в грудні 2012 року, раніше він працював директором казначейства Державного ощадного банку України.

У березні 2014 року Б.Приходька було переведено на посаду заступника глави НБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА