14:46 28.10.2014

Порошенко установив медаль "70 років визволення України від фашистських загарбників"

1 хв читати
Порошенко установив медаль "70 років визволення України від фашистських загарбників"

Президент України Петро Порошенко установив відзнаку - медаль "70 років визволення України від фашистських загарбників".

Відповідний указ підписано у вівторок "з метою гідного відзначення громадян з нагоди 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років та відповідно до п. 25 ч. 1 ст. 106 Конституції України" та оприлюднено на сайті глави держави.

Згідно з указом доручено Кабінету Міністрів спільно з Державним управлінням справами забезпечити виготовлення медалі за участю Національного банку, а також вирішити питання фінансового забезпечення.

28 жовтня 2014 року відзначається 70-річчя визволення України від нацистських окупантів.

Раніше Державний комітет телебачення та радіомовлення звернувся до українських ЗМІ з проханням скористатися рекомендаціями Українського інституту національної пам'яті щодо вшанування та висвітлення 70-ї річниці вигнання нацистських окупантів з України.

"Саме такий термін (вигнання нацистських окупантів з України) замість словосполучення "визволення України від фашистських загарбників" й надалі пропонують вживати історики. Термін "визволення" передбачає волю, свободу, а в 1944 році Україна не стала вільною", - зазначили в Держкомтелерадіо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА