14:16 15.12.2014

Заступник голови АП Чалий підтвердив плани Chevron відмовитися від участі в освоєнні Олеської площі

2 хв читати
Заступник голови АП Чалий підтвердив плани Chevron відмовитися від участі в освоєнні Олеської площі

Заступник голови Адміністрації президента України Валерій Чалий підтверджує інформацію про плани американської нафтогазової компанії Chevron вийти з проекту з освоєння Олеської площі.

"Інформація про те, що вони планують зробити таке рішення, є", - сказав він на прес-конференції в Адміністрації президента в понеділок у Києві, відповідаючи на прохання журналістів підтвердити інформацію про те, що Chevron в односторонньому порядку вирішив вийти з цього проекту.

При цьому В. Чалий вважає, що такого роду проекти необхідно максимально зберігати і основну роботу в цьому напрямі має зробити уряд.

Як повідомлялося, джерело в уряді раніше заявило агентству "Інтерфакс-Україна", що компанія Chevron вирішила в односторонньому порядку вийти з проекту з освоєння Олеської площі. В листі від імені компанії, що надійшов мені, зазначається, що Міністерство фінансів не реалізувало у встановлений термін 18 листопада взяті зобов'язання щодо приведення своїх нормативних актів у відповідність з чинним законодавством України.

5 листопада 2013 року Україна, компанія "Шеврон Україна Б. В." і ТОВ "Надра Олеська" підписали УРП з видобутку вуглеводнів на Олеській площі (Львівська та Івано-Франківська обл.). Українською стороною УРП з розробки Олеської площі виступає ТОВ "Надра Олеська", яка є спільним підприємством державної НАК "Надра України" (частка в СП - 90%) і ТОВ "СПК-Геосервіс" (частка - 10%).

Передбачалося, що Chevron на першому етапі (перші два-три роки) спрямує на сейсміку, розвідку і буріння свердловин близько $350 млн.

Прогнозні ресурси Олеської площі оцінюються в 2,98 трлн куб. м газу. Щорічний видобуток газу на цій ділянці може становити 5-10 млрд куб. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Підвищення рівня води в Дніпрі можливе 9-13 травня - Укргідрометцентр

ВР ухвалила законопроєкт про використання зброї операторами поштового зв'язку з пропозиціями президента

СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП) у Херсоні, який підтримав загарбників і розфарбував стелу на в'їзді до міста в кольори російського прапора

Митниці країн Балтії, Фінляндії та Польщі підписали угоду про єдине виконання санкцій щодо РФ

Мецола позитивно оцінила відновлення доступу представників ЗМІ до ВР

Мецола впевнена, що й після виборів Європарламент залишиться проукраїнським

Суд обрав Коломойському запобіжний захід у справі про організацію замовного вбивства - перебування під вартою до 7 липня

У ВР виступила президент Європарламенту

Нейтральності в тому, що хтось окупант, а хтось – жертва, не може бути - Зеленський

В ОДЕСІ ПРОЛУНАВ ВИБУХ - МЕР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА