16:07 19.12.2014

Батальйон "Дніпро" пропустив гуманітарну допомогу жителям Донецька - Семенченко

1 хв читати
Батальйон "Дніпро" пропустив гуманітарну допомогу жителям Донецька - Семенченко

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, народний депутат фракції "Об’єднання "Самопоміч" Семен Семенченко повідомив, що добровольчий батальйон "Дніпро" пропустив гуманітарну допомогу жителям Донецька від Фонду Ріната Ахметова.

"Передзвонив Юрі Березі, командиру "Дніпра". "Дніпро" пропустив конвой із продуктами Фонду Ахметова. Ми проконтролювали, що на машини вивісили прапори, перевірили, щоб усі документи були в порядку, проводимо до блокпостів. Нам обіцяли передати відео із записом того, як розповсюджують гуманітарну допомогу", - повідомив С.Семенченко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Водночас депутат зазначив, що батальйон "Донбас" продовжує "блокування перевезень у захопленій терористами території Луганської області: горілка, сигарети, вугілля, бензин". С.Семенченко наголосив, що чекає на звільнення українських полонених.

Як повідомлялося, в понеділок, 15 грудня, в Гуманітарному штабі Фонду Р.Ахметова заявили, що бійці добровольчого батальйону "Дніпро-1" відмовляються пропускати 22 вантажні автомобілі з гуманітарною допомогою Фонду Р.Ахметова до Донецька, вимагаючи звільнення полонеників. За словами заступника комбата, такий обмін раніше вже здійснювався. 21 із 22 вантажівок повернулися до Дніпропетровська, пропустили лише одну машину з манною крупою.

18 грудня колону із шести вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем від Гуманітарного штабу Фонду Р.Ахметова, що виїхала до Донецька, також розвернули бійці добровольчих батальйонів, вона повернулася на логістичну базу до Дніпропетровська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА