13:35 13.01.2015

Держлікслужба України тимчасово заборонила обіг деяких серій "Флюколда", "Сигана", "Фестала" через підозри у фальсифікації

2 хв читати
Держлікслужба України тимчасово заборонила обіг деяких серій "Флюколда", "Сигана", "Фестала" через підозри у фальсифікації

Державна служба України з лікарських засобів тимчасово заборонила обіг деяких серій "Флюколда", "Сигана" і "Фестала" індійського виробництва.

Як повідомляє прес-служба відомства, відповідне рішення ухвалено після виявлення спільно зі слідчим відділом Головного управління Служби безпеки України в Києві та Київській області підпільного цеху з виготовлення лікарських засобів.

Держлікслужба, зокрема, тимчасово заборонила обіг деяких серій таблеток "Флюколд-N" з маркуванням виробника "Наброс Фарма ПВТ. Лтд." (Індія), таблеток "Сіган" з маркуванням виробника "Дженом Біотек ПВТ. Лтд." (Індія), а також драже "Фестал" із маркуванням виробника "Авентіс Фарма Лімітед" (Індія).

Крім того, Держлікслужба повідомляє, що згідно з інформації ТОВ "Санофі-Авентіс Україна", заборонена серія лікзасобів "Фестал" на територію України не ввозилася і не пройшла державний контроль якості.

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2014 року представники СБУ України виявили та припинили діяльність підпільного цеху з виготовлення фальсифікованих препаратів, організованого громадянином Молдови у Васильківському районі (Київська обл.). Троє зловмисників організували лабораторію в гаражі на території присадибної ділянки, що належала одному з учасників операції. Організатор - 45-річний громадянин Молдови - привернув до незаконного бізнесу двох українців.

Сировина для виготовлення фальсифікатів надходила до України контрабандним шляхом. Пакувальний матеріал та інструкції із використання зловмисники замовляли на одному з київських поліграфічних підприємств. Підроблені ліки фасувались у блістери, на які наносилися актуальні терміни придатності.

Під час обшуку на території підпільного цеху було вилучено пакувальний верстат і понад 2 млн підроблених таблеток.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА