12:38 27.01.2015

ЄС має намір збільшити гуманітарну допомогу Україні на EUR15 млн

1 хв читати
ЄС має намір збільшити гуманітарну допомогу Україні на EUR15 млн

Керівник служби Європейського союзу з питань гуманітарної допомоги і цивільного захисту Клаус Соренсен після ознайомлення із ситуацією з вимушеними переселенцями з Донбасу в Дніпропетровській області заявив, що ЄС збільшить гуманітарну допомогу Україні на EUR15 млн.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", про це він повідомив під час наради в Дніпропетровській облдержадміністрації у вівторок.

Водночас віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко розповів журналістам, що рішення про збільшення гуманітарної допомоги ще на EUR15 млн було ухвалено делегацією ЄС після відвідування в Дніпропетровську центру для тимчасових переселенців "Допомога Дніпра".

Г.Зубко також зазначив, що представники ЄС поспілкувалися з людьми, які були в цьому центрі, і переконалися в необхідності значної гуманітарної допомоги Україні.

Також він розповів, що у вівторок до Дніпропетровська прибуває три літаки з гуманітарною допомогою Україні від восьми країн ЄС.

"Сьогодні гуманітарна допомога прибуває на EUR1 млн. У літаках - теплі речі, продукти харчування, одяг, генератори й інші необхідні предмети першої необхідності", - зазначив віце-прем'єр.

За його словами, сьогодні в Україні близько 700 тис. тимчасових переселенців, зокрема в Харківській області - 120 тис., Дніпропетровській - 84 тис., у Запорізькій - 65 тис.

Як повідомлялося, раніше передбачалося, що допомога ЄС Україні становитиме EUR7,5 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА