15:41 10.06.2015

Глава ЄБРР закликає владу України до більш сміливих реформ, приватних кредиторів – до реструктуризації боргу

2 хв читати
Глава ЄБРР закликає владу України до більш сміливих реформ, приватних кредиторів – до реструктуризації боргу

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) вважає нинішню українську владу найбільш реформаторською за всю історію країни, однак відзначає необхідність ще більш активних дій та їх підтримки міжнародним співтовариством, зокрема згоди приватних кредиторів на реструктуризацію боргу країни, заявив президент ЄБРР Сума Чакрабарті.

"Це серйозний тест для кредиторів України і міжнародного співтовариства загалом. Усі головні міжнародні фінансові інститути, зокрема й ЄБРР, і головні двосторонні донори, такі як Канада, мають активніше взятися за справу. По правді кажучи, активніше взятися за справу мають і приватні власники облігацій – у питанні реструктуризації українського державного боргу", – сказав він, звертаючись до представників Конгресу українців Канади та Університету Торонто.

Президент ЄБРР у виступі, стенограму якого наведено на сайті банку, відзначив успіх українського уряду в проведенні реформ і "створення фундаменту для стійких змін", однак закликав його діяти ще сміливіше.

"Боротьба з корупцією та олігархами лише почалася", – зазначив С. Чакрабарті, назвавши цю проблему "багатоголовою гідрою".

За його словами, є ще багато невідкладних завдань у банківській та енергетичній сфері, які необхідно вирішити протягом найближчих шести місяців. Зокрема, йдеться про очищення банківської системи і покарання недобросовісних банкірів, посилення корпоративного управління в держкомпаніях і виведення їх з-під контролю економічно або політично зацікавлених груп.

"Україна має рухатися швидше та досягати результатів у цих областях, відновити фінансову дисципліну. Інвестори на це відреагують. ЄБРР є найбільшим інвестором в Україні. Ми поведемо за собою інших", – наголосив президент банку

Він нагадав, що в період конфлікту та економічної кризи, коли фінансування з інших джерел практично припинилося, ЄБРР у 2014 році інвестував в Україну EUR1,2 млрд, що є рекордним обсягом за всі роки діяльності в країні.

ЄБРР також взяв участь у створенні в Україні офісу бізнес-омбудсмена, що має відіграти головну роль у поліпшенні інвестиційного та ділового клімату, а також викорінення корупції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА