15:19 30.06.2015

Нардеп Мельничук заявляє, що повідомляв Генпрокуратуру про злочини бійців "Айдару", але слідчі свідомо спотворили факти

2 хв читати
Нардеп Мельничук заявляє, що повідомляв Генпрокуратуру про злочини бійців "Айдару", але слідчі свідомо спотворили факти

Народний депутат України Сергій Мельничук звинуватив слідчих Генпрокуратури, зокрема й першого заступника голови відомства Володимира Гузира, в скоєнні кримінального злочину, а саме в прихованні злочину бійцями "Айдара" і зловживанні службовим становищем.

Як повідомляє у вівторок прес-служба нардепа, С. Мельничук заявляє, що "злочини проти нього було здійснені групою осіб - старшим слідчим в особливих справах ГПУ Корнелюком М.В., старшим прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримкою державного звинувачення ГПУ Зубковим А.Ю., і першим заступником Генерального прокурора України - Гузирем В.П."

У повідомленні зазначено, що 29 травня, 8 червня і 10 червня 2015 р. під час проведення процесуальних дій, нардеп повідомляв вищезгаданим представникам прокуратури про вчинені злочини громадянами двома бійцями "Айдару" Оксаною Капись і Русланом Козубом, які самовільно залишили розташування військової частини в Луганській області та прибули на автомобілі в м. Ірпінь Київської області.

"При цьому вказані особи викрали боєприпаси і військове майно (технічний засіб) - ноутбук, у якому містилася закрита інформація, яка становить військову таємницю, а саме: списки особового складу військової частини та штатний розклад, а також інша особиста інформація щодо військовослужбовців в/ч В0624 (тодішнє місце дислокації "Айдару" - ІФ). Надалі, 04.11.2014 року, вказані особи були затримані співробітниками міліції, в них було вилучено озброєння і боєприпаси. Матеріали щодо них спрямовано у військову прокуратуру", - зазначено в повідомленні.

Водночас, зазначають у прес-службі парламентаря, посадовці Генпрокуратури, "знаючи про ці факти скоєння злочинів" згаданими бійцями, і безпосередньо здійснюючи досудове розслідування щодо С. Мельничука, "умисне, користуючись службовим становищем, приховали скоювання злочинів Капись О. В. і Козубом P.А, змінили відомості щодо вказаних кримінальних злочинів, які надалі використовували як штучні докази проти Мельничука та інших "айдарівців".

Через це С. Мельничук у своїх заявах просить внести ці відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань і провести досудове слідство за вказаними фактами, оскільки вбачає в діях слідчих Генпрокуратури ознаки кримінального злочину, передбаченого ст. 396 КК України (приховання злочину), а також ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА