14:12 07.07.2015

Україні важливо не так зростання економіки, як справедливий розподіл доходів серед населення - експерт

1 хв читати
Україні важливо не так зростання економіки, як справедливий розподіл доходів серед населення - експерт

Основним завданням у Національному плані дій зі сталого розвитку має бути протидія розшаруванню населення за рівнем доходів, вважає директор Інституту демографії і соціальних досліджень імені Птухи НАН України Елла Лібанова.

"Ми маємо відстежувати 2015-16 років прогрес таким чином, щоб відстежити динаміку зростання рівня доходів всіх категорій населення. Найстрашніше, коли населення надто розшароване, тому протидія необґрунтованій нерівності є надзвичайно важливим завданням для України", - заявила вона на прес-конференції у вівторок.

Е. Лібанова наголосила, що важливішим є не так економічний розвиток країни, як справедливий розподіл доходів від економічного зростання серед населення.

Голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс нагадала, що зараз в світі підбиваються підсумки виконання Декларації ООН, згідно з якою в 2000-му році були затверджені Цілі Розвитку Тисячоліття (ЦРТ)

"Ми вже завершуємо Національний звіт України із ЦРТ та детальний аналіз того, які залишаються проблемні питання в Україні", - зазначила вона.

Після цього буде розроблено план дій зі сталого розвитку, що прийде на зміну ЦРТ і буде винесений на широке обговорення. Очікується, що такий план дій буде розроблений у вересні.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА