11:36 24.07.2015

ООН допоможе чиновникам у реформуванні сфери енергетики, інфраструктури та екології - Вощевський

2 хв читати
ООН допоможе чиновникам у реформуванні сфери енергетики, інфраструктури та екології - Вощевський

У рамках діючих проектів Організація Об'єднаних Націй надасть чиновникам консультаційну допомогу з реформування сфер енергетики, інфраструктури та екології, повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра України Валерія Вощевського.

Такої домовленості досягнуто за результатами зустрічі В.Вощевського з координатором системи ООН в Україні Нілом Вокером.

Під час зустрічі віце-прем'єр-міністр України розповів про першочергові заходи уряду щодо проведення реформ в Україні.

Він детально зупинився на кроках, які здійснюються з метою реформування системи управління зоною відчуження, створенні нової Державної екологічної інспекції та реорганізації "Укрзалізниці".

Сторони обговорили результати прогресу в досягненні цілей розвитку тисячоліття для України за 2000-2015 рр., а також підтвердили необхідність впровадження в Україні 17 цілей сталого розвитку, які розглядатимуть на саміті ООН 25-27 вересня 2015 року в Нью-Йорку.

"Вдячний за те, що ООН підтримує наміри уряду України здійснювати реформи в економіці та суспільстві з урахуванням принципів сталого розвитку, незважаючи на складну ситуацію на сході країни. Найбільш критичними для нас є розбудова якісної та надійної інфраструктури, стале забезпечення енергоресурсами та енергоефективність, промисловий розвиток й ефективне екологічне управління", - зазначив В.Вощевський.

Як наголосив віце-прем'єр-міністр, для цього необхідно створити гнучкий механізм координації влади, бізнесу та громадянського суспільства.

Н.Вокер запросив В.Вощевського взяти участь у роботі 70-ї сесії Генеральної асамблеї ООН і зазначив, що представлення Україною свого бачення цілей сталого розвитку підвищить довіру світової спільноти та інвесторів до реформ у державі.

За результатами зустрічі сторони домовилися про створення робочої групи з метою прискорення реформ з урахуванням цілей сталого розвитку в економіці України, зокрема в таких сферах, як енергетика, інфраструктура та екологія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА