17:49 29.07.2015

У Генпрокуратурі України розцінюють як піар заяву Януковича про готовність давати свідчення в режимі відеоконференції

3 хв читати
У Генпрокуратурі України розцінюють як піар заяву Януковича про готовність давати свідчення в режимі відеоконференції

Заява екс-президента України Віктора Януковича про готовність давати свідчення в режимі відеоконференції є піар-акцією, переконані в Генеральній прокуратурі України.

"У цьому випадку є не бажання давати свідчення, а піар-кампанія", - сказав на брифінгу в Києві начальник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, коментуючи заяву адвоката В. Януковича про бажання його підзахисного давати свідчення в режимі відеоконференції.

Він зазначив, що збирати свідчення і докази має сенс лише в тому разі, якщо вони зібрані належним чином, у відповідності з чинним законодавством. У всіх інших випадках – це просто голослівна заява", - наголосив С. Горбатюк.

За словами начальника Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури, захисту В. Януковича було запропоновано згідно з кримінально-процесуальним законодавством України взяти пояснення свого підзахисного щодо висунутих підозр. "До цього часу, вже майже рік, жодного пояснення до Генеральної прокуратури України не надходило", - розповів С. Горбатюк.

Водночас, як зазначив начальник Управління спеціальних розслідувань, одразу після того, як Генпрокуратура звернулася до суду з клопотанням про початок процедури заочного засудження стосовно В. Януковича, його захист почав заявляти клопотання про надання можливості заслухати його в режимі відеоконференції. Аналогічні клопотання, за його словами, надійшли і від слідства.

С. Горбатюк повідомив, що "підозрюваному Януковичу було надано відповідь через захисників, роз'яснено вимоги законодавства, які я розповів вам, а також роз'яснено, що для проведення цих слідчих дій: по-перше, він має з'явитися до правоохоронних органів РФ... а по-друге – має з'явитися до одного з посольських органів (України – ІФ) на території РФ для того, щоб ці органи могли встановити його особу і надати дані про своє точне місце проживання".

Він уточнив, що ці листи були направлені, але відповіді на них немає і саме з цього він робить висновок, що заяви про готовність давати свідчення в режимі відеоконференції – це піар.

Як повідомлялося, генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що 28 липня розпочато процедуру заочного засудження шести колишніх високопоставлених українських чиновників, зокрема й екс-президента В. Януковича.

"Сьогодні почалася процедура заочного засудження у п'яти кримінальних провадженнях стосовно шести осіб. Стосовно колишнього президента України Віктора Януковича, екс-глави Нацбанку Арбузова, колишнього міністра доходів і зборів Клименка, колишнього віце-прем'єра і міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової та її заступника, а також колишнього заступника міністра доходів і зборів Андрія Ігнатова", - сказав В. Шокін на брифінгу.

Увечері 28 липня адвокат В. Януковича Віталій Сердюк заявив про відсутність підстав для початку процедури заочного засудження свого підзахисного і повідомив, що екс-президент України готовий давати свідчення українським слідчим і судовим органам у режимі відеоконференції.

"В Януковича було чітке прохання – заслухати його думку шляхом відеоконференції", - сказав адвокат агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок, зазначивши, що відповідні документи про готовність давати свідчення були направлені до судових інстанцій України. Однак, як заявив він, "слідство та судові органи не бажають нічого чути".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА