14:16 06.08.2015

Порошенко доручив Чалому вирішити питання лікування й розміщення в США українських військових, поранених у зоні АТО

2 хв читати
Порошенко доручив Чалому вирішити питання лікування й розміщення в США українських військових, поранених у зоні АТО

Президент України Петро Порошенко доручив послові в США Валерію Чалому зайнятися питаннями лікування і розміщення в цій країні поранених у зоні проведення антитерористичної операції українських військовослужбовців.

"Президент доручив послові України в США Валерію Чалому тримати питання реабілітації полковника Гордійчука на контролі, а також обговорити умови лікування і розміщення українських військовослужбовців, які у рамках реалізації відповідної Угоди між міністерствами оборони двох країн найближчим часом прибудуть в США для проходження реабілітації після важких поранень у зоні проведення АТО", - повідомляє прес-служба глави держави про підсумки його телефонної розмови з Героєм України полковником Ігорем Гордійчуком, який півроку перебуває на лікуванні у Військово-медичному центрі ім. В. Ріда Збройних сил США.

П. Порошенка поцікавився у Героя України процесом лікування і реабілітації, рівнем підтримки з боку відповідних структур України.

"Полковник подякував за увагу до нього особисто президента України, Міністерства оборони України, посольства України в США. Ігор Гордійчук заззначив, що в американському госпіталі є унікальні можливості для відновлення, його реабілітація триває за планом, і він налаштований після завершення запланованого курсу якнайшвидше повернутися в Україну й негайно стати до виконання службових обов'язків", - зазначено в повідомленні.

Полковник Збройних сил України, офіцер Головного командного центру Генерального штабу Герой України І.Гордійчук очолював загін спецназу під час виконання завдань у тилу супротивника, впродовж 12 діб у серпні 2014 року його розвідники тримали контроль над Савур-Могилою, відбиваючи нічні штурми бойовиків. Полковник був неодноразово контужений, але позицій не залишив. І.Гордійчук останнім пішов з висоти і рейдовими діями по тилах супротивника вивів особовий склад з-під вогню. Під час стримування атак терористів дістав важкого поранення голови, 30 серпня в несвідомому стані доправлений у лікарню Дніпропетровська. Переніс кілька операцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА