17:59 26.08.2015

Україна гарантувала РФ та Білорусі непостачання продукції з неблагополучних щодо АЧС регіонів

2 хв читати
Україна гарантувала РФ та Білорусі непостачання продукції з неблагополучних щодо АЧС регіонів

Державна ветеринарна та фітосанітарна служба (Держветфітослужба) України надала Російській Федерації та Республіці Білорусь гарантії щодо недопущення експорту підконтрольних їй вантажів із територій країни, неблагополучних щодо африканської чуми свиней (АЧС).

Згідно з повідомленням Держветфітослужби в середу, відповідних домовленостей було досягнуто за підсумками проведення відеоконференції з компетентними органами РФ та Білорусі.

Крім того, було досягнуто домовленості про режим попереднього повідомлення про постачання вантажів, підконтрольних українській службі ветеринарної медицини до РФ. З компетентним органом Білорусі погоджено питання про взаємне застосування принципу регіоналізації.

Під час переговорів Держветфітослужба представила детальну характеристику епізоотичної ситуації з АЧС в Україні та комплекс заходів щодо недопущення поширення цього захворювання. Українська сторона також звернулася до інших учасників переговорів із проханням поінформувати про заходи, які вони здійснюють із метою запобігання поширенню вірусу АЧС.

Як повідомлялося з посиланням на заступника голови Держветфітослужби Олександра Вержиховського, неблагополучними щодо АЧС є Київська, Полтавська, Чернігівська та Сумська області, де вже стартували заходи з депопуляції поголів'я диких кабанів.

Як повідомлялося, випадок АЧС 28 липня зафіксовано на агрокомбінаті "Калита" (Київська обл.), поголів'я якого оцінювалося у трохи більше ніж 60 тис. голів. Комбінат оцінює свої збитки в суму близько 200 млн грн. Це перший спалах на промисловому виробництві..

В Україні з 2012 року зареєстровано 32 випадки АЧС (16 - домашні свині, 16 - дикі кабани) в Запорізькій, Луганській, Чернігівській, Сумській, Київській, Житомирській і Рівненській областях.

На початку 2015 року ЄБРР і FAO повідомили про намір виділити $450 тис. на фінансування консультацій з питань запобігання поширенню АЧС для виробників свинини в Київській і Полтавській областях.

Африканська чума свиней - контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Воно передається під час прямого контакту хворих і здорових тварин, через продукти зі свинини, кліщами та механічно (транспортними засобами, під час переміщення людей і тварин).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА