17:35 01.09.2015

Київ під час повторної закупівлі має намір придбати трамваї з 100% низькою підлогою

2 хв читати
Київ під час повторної закупівлі має намір придбати трамваї з 100% низькою підлогою

"Київпастранс" повторно оголосив тендер на закупівлю семи трамвайних вагонів завдовжки понад 28 м для ліній швидкісного трамвая із системою вентиляції, опалення та кондиціонування, з низьким рівнем підлоги та необхідним обладнанням для проїзду пасажирів з обмеженими можливостями.

Згідно з оголошенням на порталі держзакупівель, розкриття тендерних пропозицій відбудеться 25 вересня, орієнтовна вартість закупівлі - 184 млн грн, термін постачання - протягом поточного року.

Відповідно до тендерної документації, зокрема, представлені на конкурс вагони повинні мати 100% низький рівень підлоги для пасажирів, що стоять (у попередньому тендері - 35-100%).

Як повідомлялося, "Київпастранс" 28 квітня оголосив тендер на придбання для столичних ліній швидкісного трамвая семи трамваїв завдовжки понад 30 м, і 10 липня конкурсна комісія акцептувала пропозицію українсько-німецького СП "Електронтранс", що входить до складу корпорації "Електрон" (Львів), яке запропонувало трамваї з 100% низьким рівнем підлоги на суму 183,75 млн грн (із ПДВ).

Тендерні пропозиції також подавали Крюківський вагонобудівний завод (247,12 млн грн) і ТОВ "Татра-Південь" (181,22 млн грн), проте пропозицію останнього було відхилено.

Серед причин такого рішення конкурсного комітету, зокрема, зазначалося, що фінансова звітність "Татра-Південь" не підтверджує наявності фінансової можливості виробництва трамваїв, а запропоновані вагони не відповідають технічним вимогам замовника.

Проте ТОВ "Татра-Південь" подало скаргу до Антимонопольного комітету України з проханням скасувати рішення про відхилення його тендерної пропозиції та проведення повторної оцінки цих пропозицій, і АМКУ 18 серпня скасував процедуру закупівлі.

"Татра-Південь" створено в 1993 році як спільне українсько-чеське підприємство на базі ВО "Південмаш" (Дніпропетровськ) спільно з підприємством "Татра" (Чехія). Спочатку трамваї створювали на базі чеської машини ТЗМ із частковим використанням закуповуваних комплектуючих.

Компанія в 2001 році створила трамвайний вагон К1 українського виробництва, а на сьогодні, за її даними, має серійне виробництво одно-, три- і п'ятисекційних трамваїв.

За даними компанії, на сьогодні вона єдиний український виробник, у якого рівень локалізації при виробництві трамвая сягає 90%. Водночас компанія поки що не має моделі зі 100-відсотковим низьким рівнем підлоги - восени вона планує представити нову модель із 70-відсотковою низькою підлогою.

СП "Електронтранс" створено у 2011 році корпорацією "Електрон", фірмою TransTec F&E Vetschau UG (Німеччина) і ТОВ "Автотехнопроект".

Згідно з повідомленням на його сайті, є підприємством повномасштабного виробництва, що спеціалізується на проектуванні та виробництві сучасного міського електротранспорту - трамваїв, тролейбусів, електробусів, агрегатів та запасних частин.

Як повідомлялося, уряд виділив із держбюджету на придбання трамвайних вагонів субвенцію у розмірі 100 млн грн чотирьом містам, зокрема Києву - 49,3 млн грн (за умови співфінансування місцевим бюджетом не менше ніж 70% вартості вагонів).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

Унаслідок ворожих обстрілів на Дніпропетровщині постраждав чоловік - голова ОВА

На окупованих територіях знову відзначено дефіцит медикаментів - Мінреінтеграції

Ворог 13 разів обстріляв Чернігівську та Сумську області, завдав шести авіаударів на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ворожого артобстрілу в Херсоні загинув один мирний житель, іще один дістав поранення - прокуратура

Тривають бої біля Стариці та Вовчанська на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

У ЄС закликали припинити напади на медичні заклади на палестинських територіях

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА