17:29 18.09.2015

Небезпека потрапляння збудника АЧС до спеціалізованих свинарських господарств є у будь-якому регіоні України

2 хв читати
Небезпека потрапляння збудника АЧС до спеціалізованих свинарських господарств є у будь-якому регіоні України

Небезпека потрапляння збудника африканської чуми свиней (АЧС) є в будь-якому регіоні України, оскільки хвороба набула поширення і серед свиней у дикій природі, і серед домашніх тварин, повідомив заступник голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України (Держветфітослужба) Олександр Вержиховський на брифінгу в п'ятницю.

За його словами, останній випадок АЧС зафіксовано 5 вересня в с. Максимівка Ічнянського району Чернігівської області в особистому підсобному господарстві.

"На сьогодні "оздоровлені" 12 підсобних господарств, залишаються ще 10. Карантин надалі діє в дев'яти неблагополучних пунктах щодо АЧС у п'яти областях - Київській, Чернігівській, Сумській, Полтавській та Рівненській", - сказав він.

За даними Держветфітослужби, від початку 2015 року виявлено 22 випадки АЧС, зокрема в Київській області - чотири, Чернігівській - 11, Рівненській - два, Житомирській - один, Сумський - три, серед них п'ять випадків серед диких кабанів, 16 – серед домашніх тварин і один інфікований об'єкт у Полтавській області. Про кожен випадок Держветфітослужба інформує міжнародне епізоотичне бюро (МЕБ) і розміщує відповідну інформацію на офіційному сайті.

Крім того, О.Вержиховський повідомив на брифінгу про те, що рівень запланованої депопуляції диких кабанів залишається досить низьким в усій Україні. Зокрема, згідно з даними Державного лісового агентства, станом на 14 вересня в Житомирській області відстріляно 217 кабанів, що становить лише 3% необхідної кількості, в Полтавській області - 4% кабанів, в Рівненській - 6%, Чернігівській - 13%, Сумський - 23%, Київській - 33%. При цьому з 12 серпня в Україні відстріляно 1048 голів диких кабанів, і 3892 голів від початку року.

Він також повідомив, що під час перевірок 2610 господарств, що займаються свинарством, і 1386 підприємств із переробки та зберігання продукції виявлено 4047 порушень, складено 3575 інспекторських приписів, оштрафовано 1402 особи на загальну суму 243,7 тис. грн. Загальна кількість перевірок станом на 11 вересня становить 2776, зокрема повторно. У дев'яти випадках державних інспекторів не було допущено до перевірок, в 11 випадках матеріали направлено до правоохоронних органів. Робота з цього питання триває.

Повна версія доступна за передплатою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА