09:06 17.10.2015

І. Геращенко прогнозує важкі переговори в Мінську 20 жовтня, але налаштована на визволення всіх 153українських полонених

2 хв читати
І. Геращенко прогнозує важкі переговори в Мінську 20 жовтня, але налаштована на визволення всіх 153українських полонених

У результаті роботи гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на сході України було звільнено 60 українців, які потрапили в полон бойовиків, але в полоні ще залишається 153 осіб, заявляє представник України в гуманітарній підгрупі, народний депутат Ірина Геращенко.

"Не маємо права опускати рук доти, доки в полоні залишаються 153 українця... У нас будуть важкі Мінські переговори 20 жовтня. Наші хлопці мають бути звільнені. Протягом роботи нашої групи вдалося звільнити близько 60 українців. Але наше завдання і відповідальність - звільнення 153 героїв", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Нардеп висловила невдоволеність з приводу зриву обміну полоненими, запланованого на п'ятницю. "Сказати, що я засмучена - це нічого не сказати.... Сьогодні кілька українських героїв вже мали бути вдома, зі своїми рідними. На жаль, операція не відбулася, її перенесено. Через зрив домовленостей з боку бойовиків. Через неприйнятні умови бойовиків, які українська сторона не брала з самого початку. Через відверту спробу шантажу на темі полонених", - сказала І. Геращенко.

Як повідомлялося, учасники Тристоронньої контактної групи із врегулювання в Донбасі та підгруп зберуться у столиці Білорусі 20 жовтня.

Запланований на 16 жовтня обмін полоненими між українською стороною та т. з. "ЛНР"/"ДНР" зірвався останньої миті через те, що друга сторона запропонувала до обміну лише п'ятьох заручників, тоді як на переговорах у Мінську йшлося про вісьмох, повідомив радник глави СБУ Юрій Тандит. При цьому, за його словами, українська сторона пропонувала до обміну десятьох захоплених злочинців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА