12:22 20.10.2015

У Генпрокуратури немає доказів сліду ФСБ у розстрілах на Майдані, запрошує Наливайченка на допит з цього приводу

2 хв читати

Генеральна прокуратура України не має інформації, озвученої екс-главою Служби безпеки України Валентином Наливайченком про нібито причетність співробітників ФСБ РФ до розстрілів протестувальників на майдані Незалежності під час Революції Гідності, повідомив начальник управління спецрозслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

"Наливайченко продовжує наполягати, що він надав Генпрокуратурі всі дані, які вказують на те, що представники ФСБ керували снайперами на Майдані. Це зовсім не так", - заявив він на брифінгу у вівторок у Києві.

Водночас С. Горбатюк додав, що слідчі Генпрокуратури, які розслідують події на Майдані, не відкидаються жодних версії з приводу можливої причетності тих чи інших осіб або спецслужб у подіях на Майдані і ця інформація перевіряється і ретельно досліджується. "Але такі голослівні заяви, які видаються передусім піаром для певних політиків, вони не лише не сприяють, але перешкоджають розслідуванню подій на Майдані", - сказав він.

"Щоб не було жодних пересудів, ми запрошуємо Наливайченка на допит як свідка, де він з наданням усіх документів показав і пояснив, де він бачив докази", - додав С. Горбатюк.

Водночас начальник управління спецрозслідувань Генпрокуратури наголосив, що за наявною в розпорядженні Генпрокуратури України інформацією, співробітники ФСБ РФ у зазначений період часу перебували у Києві на Майдані, проте вони перебували "з ознайомчою метою".

"Ці особи перебували в грудні-січні, отримували інформацію від представників СБУ стосовно саме розвитку подій на Майдані. Тобто їх цікавив передусім перебіг подій, як організовувався Майдан, як він фінансується та інші питання, що стосуються саме протестних організацій: як вони взаємодіяли", - повідомив С. Горбатюк.

Водночас він зазначив, що у самому факті присутності на території України співробітників ФСБ ніякого складу злочину немає, оскільки вони офіційно в'їхали на територію України і офіційно полишили її.

Проте, наголошує начальник управління спецрозслідувань ГСУ Генпрокуратури, за фактами передання співробітниками СБУ інформації представникам ФСБ зареєстровано провадження та повідомлено про підозру кільком співробітникам української спецслужби. "Подробиці я не розповім, оскільки виробництво розслідує Головна військова прокуратура", - додав С. Горбатюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зафіксовано влучення в двох районах Харкова, інформації про постраждалих немає

На фронті за добу сталося 114 бойових зіткнень, ворог втратив 160 осіб л/с на харківському напрямку

На місці прильоту "шахеда" в Основ'янському районі Харкова сталася пожежа

Харків під атакою ворожих "шахедів"

НАТО розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну - ЗМІ

НБУ в четвер підвищив офіційний курс гривні на 14 коп.

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА