11:04 26.10.2015

КВУ загалом оцінює місцеві вибори як демократичні, але побоюється виникнення "гарячих точок" у другому турі

1 хв читати

Комітет виборців України (КВУ) фіксує загалом демократичний характер місцевих виборів в Україні, проте звертає увагу на можливі "гарячі точки" під час другого туру виборів мера 15 листопада.

"Загалом у нас є всі підстави говорити, що попри низку технічних процедурних порушень, окремі одиничні значні порушення чинного законодавства, загалом місцеві вибори, якщо говорити про день голосування і ночі підрахунку голосів, у нас є підстави говорити про те, що вибори відбулися чесно й відповідають високим демократичним стандартам", - повідомив глава Комітету виборців України Олексій Кошель на прес-конференції в Києві в понеділок.

Водночас КВУ звертає увагу на той факт, що існують "потенційно гарячі точки" під час проведення другого туру виборів 15 листопада. Зокрема спостерігачі фіксують три обласні центри - Дніпропетровськ, Ужгород і Одесу.

"Це якщо говорити про великі міста - три міста, де можуть бути значні проблеми. Саме тому наша організація звертається до ЦВК, до Верховної Ради, щоб розробити механізм рішень для централізованого друку бюлетенів із системою захисту", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА