13:53 28.10.2015

Голова Фонду держмайна пропонує створити Кодекс приватизації

2 хв читати
Голова Фонду держмайна пропонує створити Кодекс приватизації

Голова Фонду державного майна (ФДМ) Ігор Білоус ініціює створення Кодексу приватизації - збірки базових документів, які регулюють всі напрями діяльності фонду: продаж держмайна, оренду, корпоративне управління та координацію оціночної діяльності.

"Зараз кількість документів, що регулюють діяльність Фонду, надто велика, створюється плутанина, вони часто суперечать одне одному", – пояснив І. Білоус на своїй сторінці в Facebook у середу.

На його думку, такий Кодекс може з'явитися до кінця наступного року за умови, що знайдеться фінансування, і робота над його створенням почнеться вже зараз. При цьому кодексом можна буде користуватися, незалежно від того, хто приходитиме до влади або займатиме посаду голови Фонду.

Як повідомив І. Білоус, при Кабміні вже створена міжвідомча робоча група за участі міжнародних організацій - EBRD, IMF, IFC і USAIDE, яка обговорює і аналізує приватизаційний перелік, умови приватизації, початкову ціну, загальну картину навколо процесу і об'єктів. Робоча група провела експрес-аналіз можливих поліпшень з точки зору управління підприємствами, які готуються до приватизації, а також проаналізувала прогалини в законодавстві, які слід ліквідувати.

Крім того, ФДМ спільно з Мінінфраструктури та з допомогою фахівців з US Treasury розробляє базу для нового закону про концесії, щоб підготуватися до того часу, коли з'явиться рішення про об'єкти інфраструктури.

В. Білоус також наголосив, що приватизація не є самоціллю, її основна задача – створення інвестиційного клімату в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА