17:06 05.11.2015

Впродовж 72 годин буде ухвалено рішення про повідомлення щодо підозри Лукаш, після чого їй буде обрано запобіжний захід

2 хв читати

В Генпрокуратурі заявляють, що впродовж 72 годин затриманій екс-міністру юстиції Олені Лукаш буде повідомлено про підозру, після чого суд обере їй запобіжний захід.

"Після затримання проходять процесуальні дії, буде ухвалено рішення про повідомлення про підозру. Ви знаєте, що в нас після затримання є 72 години. Ось у рамках цих 72 годин буде безпосередньо ухвалено рішення про повідомлення про підозру пані Лукаш, потім ми звернемося до суду щодо обрання запобіжного заходу і далі за Кримінальним процесуальним кодексуом", - сказав В. Куценко.

Прокурор нагадав, що у вересні поточного року Генпрокуратура звернулася в Інтерпол для оголошення О.Лукаш у міжнародний розшук, але "вона (О.Лукаш - ІФ) повернулася до України і була затримана безпосередньо в місті Києві".

Водночас В. Куценко наголосив, що правоохоронці не повідомлятимуть, де саме затримали О.Лукаш.

"Я сказав, що сьогодні до нас прийшла така удача, що вдалося її (О.Лукаш - ІФ) затримати в Києві", - уточнив прокурор, відповідаючи на запитання про обставини затримання.

У свою чергу, спікер СБУ Олена Гітлянська також пояснила, що "з оперативних міркувань, щоб розслідування було ефективнішим, ми не розголошуватимемо деталі".

"Про те, як вона потрапила в Україну і де саме була затримана, ми не розголошуватимемо, оскільки тривають оперативні заходи, зокрема із встановлення можливих спільників. Щойно почне надходити інформація, де, хто, як і з ким, ми зможемо зашкодити оперативним заходам", - сказав В. Куценко.

За його словами, вже зібрана інформація, яка може підтверджувати здійснення О.Лукаш злочинів за ч.5 ст. 191 (розкрадання коштів у особливо великих розмірах) і ст. 366 (службове підроблення) КК.

Він розповів, що суть можливих звинувачень може зводитися до того, що в період літа-осені 2013 року О.Лукаш, зловживаючи своїми службовими обов'язками міністра юстиції, за попередньою змовою з іншими співробітниками Мін’юсту "фактично штучно провела тендерні процедури з метою реалізації загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу, і в процесі реалізації цієї програми заволоділи грошовими коштами на загальну суму понад 2,5 млн грн".

Прокурор Генпрокуратури наголосив, що це тільки один з епізодів, який досліджуватиметься. Також може йтися про епізоди, пов'язані з дією режиму екс-президента Віктора Януковича.

"Сьогодні немає ніякого виборчого затримання і виборчого правосуддя. І СБУ, і Генпрокуратура діють відповідно до законодавства", - резюмував В. Куценко, наголосивши при цьому, що затримання О.Лукаш є свідченням цього.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА