17:31 23.11.2015

ВАСУ знову повернув позови адвокатів російських спецпризначенців про статус військовополонених

1 хв читати
ВАСУ знову повернув позови адвокатів російських спецпризначенців про статус військовополонених

Вищий адміністративний суд України вдруге повернув позовні заяви адвокатів спецпризначенців Головного розвідувального управління (ГРУ) Генштабу ЗС РФ Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова, що стосуються визнання їх військовополоненими.

"Суд постановив повернути позивачам позовні заяви, тому що вони не усунули недоліків у своїх позовних заявах", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі суду в понеділок.

У прийнятих рішеннях зазначено, що адвокати Є.Єрофєєва та О.Александрова не зазначили, які саме дії або бездіяльність відповідача, яким в їхніх позовах виступає президент України, вони вважають протиправними та в чому полягає порушення президентом України особистих прав, свобод або законних інтересів Є.Єрофєєва та О.Александрова.

У прес-службі ВАСУ повідомили, що рішення за клопотанням адвоката Є.Єрофєєва Оксани Соколовської може бути переглянуто у Верховному Суді України, а рішення за клопотанням адвоката О.Александрова Юрія Грабовського "не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду".

Як повідомлялося, 2 листопада позов захисту спецназівців О.Александрова та Е.Єрофєєва з проханням визнати їх військовополоненими надійшов до ВАСУ. За словами адвоката О.Соколовської, відповідачем за цим позовом є Україна в особі президента України Петра Порошенка, третьою особою - Генпрокуратура, СБУ і Товариство Червоного Хреста України, яке також визнає, що вони є військовополоненими і до них мають застосовуватися норми Женевської конвенції, а не кримінальне переслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА