16:19 14.12.2015

Шевченківський суд у справі екс-керівників ДСНС Бочковського і Стоецького перенесено на 14 січня через неявку адвокатів Стоецкого

2 хв читати
Шевченківський суд у справі екс-керівників ДСНС Бочковського і Стоецького перенесено на 14 січня через неявку адвокатів Стоецкого

Шевченківський районний суд Києва переніс засідання у справі екс-голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоецького на 13:00 14 січня 2016 року, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат С.Бочковського Ігор Федоренко.

Таке рішення було ухвалено у зв'язку з неявкою захисників В.Стоецького.

На засіданні в понеділок мав розпочатися розгляд справи по суті. Таке рішення було ухвалено на засіданні Шевченківського райсуду 3 грудня.

Як повідомлялося, 25 березня на засіданні Кабінету Міністрів правоохоронці затримали С.Бочковського і В.Стоецького за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС. Після цього уряд звільнив цих чиновників. Їм оголошено підозру.

Печерський районний суд Києва 28 березня задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу С.Бочковському у вигляді утримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в 1,184 млн грн. С.Бочковський вийшов під заставу з Лук'янівського СІЗО 2 квітня.

12 вересня глава МВС Арсен Аваков заявив, що МВС передає в суд матеріали щодо двох епізодів звинувачень колишнього керівництва Держслужби з надзвичайних ситуацій, ще один епізод перебуває на розслідуванні.

8 жовтня Головне слідче управління МВС завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою чиновників. Дії С.Бочковського кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу. Дії В.Стоецького також кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 і ч. 2 ст. 364 КК.

За інформацією МВС, дії екс-чиновників завдали збитків державі на суму понад 6,6 млн грн.

3 листопада Головне слідче управління МВС завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою С.Бочковського і В.Стоецького у зловживанні своїм службовим становищем, вимагання у підлеглих керівників структурних підрозділів неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів і земельної ділянки, внесення неправдивих відомостей в офіційні документи. Обвинувальний акт з цього епізоду був направлений до суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба провів зустріч із міністрами опозиційного уряду Лейбористської партії Великої Британії

Аварійні відключення світла населенню пов'язані зі значним зростанням споживання - голова "Укренерго"

Кулеба і Блінкен провели перший раунд переговорів у Києві в піцерії "Veterano Pizza"

Умєров в Анкарі обговорив із турецьким колегою співпрацю у сфері оборони, ситуацію на фронті та регіоні Чорного моря

Аварійні відключення світла застосовуватимуться в Україні з 21:00 до 24:00 вівторка

Захист України від корупції має бути таким же сильним, як і її військова оборона

В УКРАЇНІ АВАРІЙНІ ВІДКЛЮЧЕННЯ СВІТЛА ЧЕРЕЗ ДЕФІЦИТ - ОБЛЕНЕРГО

Блінкен: Майбутня двостороння угода у сфері безпеки з Україною передбачає підтримку оборони та безпеки за низкою найважливіших напрямів

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Блінкен у Києві пообіцяв, що США конфіскують заморожені активи РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА