10:56 15.01.2016

Україна призупинила до 1 травня рішення про санкції у відповідь щодо білоруських товарів

2 хв читати
Україна призупинила до 1 травня рішення про санкції у відповідь щодо білоруських товарів

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) 13 січня вирішила призупинити до 1 травня 2016 року рішення про введення Україною спеціального мита у розмірі 39,2% від митної вартості товару щодо імпорту в країну низки товарів походженням з Республіки Білорусь, ідеться в офіційному оголошенні в газеті "Урядовий кур'єр" у п'ятницю.

"Комісія розглянула надані Міністерством економічного розвитку і торгівлі України матеріали про результати проведення консультацій з компетентними органами Республіки Білорусь, метою яких було врегулювання спірної ситуації, а також позицію суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності кондитерської та пивоварної галузей, які були ініціаторами проведення розслідування", - пояснює МКМТ своє рішення.

Як повідомлялося, Комісія 13 листопада 2015 року вирішила ввести з 20 січня 2016 року адекватні заходи у вигляді 39,2% спецмита у відповідь на дискримінаційні та недружні дії з боку Білорусі проти українських підприємств кондитерської та пивоварної галузей.

Передбачалося, що спеціальне мито застосовуватиметься з моменту набуття чинності рішенням МКМТ і до встановлення факту припинення Білоруссю дискримінаційних і недружніх дій щодо України. Спецмито планували вводити на молочні продукти, оселедець, ікру риб (окрім осетрових), кондитерські вироби і шоколад, пиво, горілку, харчову сіль, а також косметичні препарати і миючі засоби, бутлі, пляшки і фляги (до 2 л) з пластмаси, шини і покришки, паперові серветки, льняні і бавовняні тканини, кухонні секційні меблі, лампи розжарювання. Окрім того її дію передбачалося поширити на морозильні камери і холодильники, трактори для сільськогосподарських робіт, колеса і ходові частини.

Перед цим Білорусь від 27 серпня 2015 року ввела обов'язкову державну санітарно-гігієнічну експертизу української продукції, що паралізувало її експорт.

Україна в 2014 році була готова ввести 60,05% мито на білоруське пиво, гумові шини і низку комплектуючих для холодильного обладнання. Причиною такого кроку стало введення 16 травня 2014 року Радою міністрів Республіки Білорусь ліцензування пива, окремих видів макаронних, а також кондитерських виробів і сировини для їхнього виробництва за межами Митного союзу.

Пізніше Україна призупинила санкції щодо білоруських товарів у відповідь на зняття обмежень доступу українських товарів у Білорусь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА