13:48 06.02.2016

Президент має вжити заходів у ситуації навколо уряду, який необхідно повністю перезавантажити

2 хв читати
Президент має вжити заходів у ситуації навколо уряду, який необхідно повністю перезавантажити

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі вважає, що президент України Петро Порошенко має вжити заходів у конфліктній ситуації навколо уряду, який, на його думку, необхідно повністю перезавантажити.

"Я думаю, що політичні наслідки вже є, зворотного шляху тут немає. Потрібно зараз всім ухвалити рішення, потрібно президентові України передусім прийняти рішення. Незалежно від того, які він сентименти відчуває до прем'єр-міністра, якихось членів парламенту зі своєї партії, якихось інших соратників. Є обов'язки президента України. Я думаю, що він має стати над ситуацією і прийняти рішення з огляду передусім на інтереси країни", - сказав він в ефірі політичного ток-шоу "Шустер Live" у п'ятницю ввечері.

На його думку, по-перше, потрібно провести повне перезавантаження уряду і заміну генерального прокурора. "Є конкретні люди, яких потрібно видалити з політики. Відділення політика від бізнесу – це однозначно потрібно, щоб Україна розвивалася", - додав М.Саакашвілі.

Екс-президент Грузії зазначив, що прем'єр-міністри і уряди часто змінюються і "країну не треба брати в заручники". "Коли ми говоримо, чи є в країні реформи, то я готовий на дебати з прем'єр-міністром, готовий навести всі цифри. Але я думаю, що його вже запізно у чомусь переконувати", - сказав він.

М.Саакашвілі заявив, що не бачить в уряді жодного міністра-реформатора, прем'єра-реформатора і реформ. "І коли мені кажуть, що реформатори повернулися в уряд, то слово "реформи" дискредитується. У цій країні дискредитували боротьбу з корупцією, тому що всі корупціонери кричать, що борються з корупцією, і дискредитували реформи, тому що нереформатори перетворили уряд на цвинтар реформ", - наголосив він.

М.Саакашвілі також зазначив, що коли говорять, що міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус "пішов з поля битви", то це, на думку голови Одеської ОДА, "поле битви з народом України".

Крім того, він нагадав, що раніше закликав міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі піти у відставку, тому що "одна річ бути експертом, а інша річ – показати характер".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА