13:04 09.02.2016

Україна на третину скоротила споживання енергетичного вугілля в 2015 р.

2 хв читати
Україна на третину скоротила споживання енергетичного вугілля в 2015 р.

Україна скоротила споживання вугілля енергетичних марок на третину в 2015 році, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

"Теплова генерація зменшила виробництво на 35% , тобто попит на енергетичне вугілля протягом 2015 року також зменшився на 35% , з 38 млн тонн до 27 млн тонн. І на цей рік, на жаль, не очікуємо збільшення попиту", - сказав він під часслухань про проблеми вугільної галузі в Києві у вівторок.

В. Демчишин повідомив, що в планах міністерства стимулювати попит на вугілля за рахунок збільшення експорту електроенергії. Також міністр повідомив, що переведння 2-х блоків Зміївської ТЕС ("Центренерго") на вугілля марки Г надасть можливість збільшити його використання на 1,8 млн тонн на рік.

Міністр додав, що на сьогодні пропорції використання вугілля марок "А" (видобуваються на підконтрольних Україні територіях) і "Г" суттєво змістилися на користь останньої. "Якщо пропорція вугілля марки "А" і "Г" в 2015 році становила приблизно 50% на 50%, то зараз ми змістилися до 65%, а в деяких випадках 70% марки "М", - сказав він.

За словами В. Демчишина, на сьогодні держшахти зберігають рівень доступних до виймання запасів вугілля, спостерігається навіть незначний ріст. "Якщо до початку 2015 року у нас було 5 млн тонн готових до виймання запасів, то на сьогодні - 5,18 млн тонн", - сказав він.

В. Демчишин уточнив, то наразі держшахти мають дев'ять підготовлених лав, виїмка з яких досі ще не здійснюється.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА