19:21 11.02.2016

Нацбанк відкликав ліцензію "Ай Ті Фінанс" на переказ коштів у гривні без відкриття рахунків

2 хв читати

Національний банк України (НБУ) відкликав у ТОВ "Ай Ті Фінанс", що є платіжною організацією, виключеною з реєстру платіжної системи "24nonStop", ліцензію на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків, повідомив регулятор на сайті.

"Ліцензію було відкликано через неусунення з боку "Ай Ті Фінанс" причин, з приводу яких раніше було вжито заходів за порушення законодавства України, що регулює здійснення переказів коштів, а також через повторне порушення вимог законодавства України в питанні переказу коштів", - зазначено в повідомленні регулятора.

Як повідомлялося, НБУ виключив внутрішньодержавну платіжну систему "24nonStop", платіжною організацією якої є ТОВ "Ай Ті Фінанс", із реєстру платіжних систем у зв'язку з порушенням нею попереднього рішення НБУ від 30 грудня 2015 року про припинення переказу коштів у цій системі.

Таке рішення комітет НБУ з питань нагляду й регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем ухвалив 4 лютого.

Центробанк уточнює, що з огляду на це скасовано також реєстрацію учасників цієї системи: ТОВ "Тріолан.Мані", "НСП", "Фінансова компанія "Фенікс", "Європейська платіжна система", "Фінансова компанія "Елаенс", "Укрфінстандарт", "Фінансова компанія "ВАП-капітал", "Фінансова компанія "ВМ-Фактор" і "Перша українська платіжна система".

НБУ в березні 2014 року погодив правила внутрішньодержавної платіжної системи "24nonStop", що є одним з найбільших на ринку за кількістю терміналів. Система давала змогу організувати продаж електронних ваучерів, а також пряме поповнення мобільного зв'язку, Інтернет, IP-телефонії, Інтернет-грошей, кабельного телебачення, страхування, комунальних платежів та інших сервісів.

Її діяльність була зупинена з 5 січня 2016 року до усунення ТОВ "Ай Ті Фінанс" порушень законодавства, проте інших деталей Нацбанк не розголошував. У свою чергу, платіжна система звинуватила НБУ в тиску і звернулася до суду з позовом.

У жовтні 2015 року СБУ за санкцією суду проводила обшук в приміщеннях компанії і вилучила сервери, підозрюючи її в роботі на тимчасово окупованій території Донецької області, проте компанія категорично відкидала ці звинувачення.

Чистий дохід "Ай Ті Фінанс" у 2014 році становив 11,14 млн грн, за перше півріччя 2015 року - 13,77 млн грн, чистий прибуток - відповідно до 1,44 млн грн і 6,464 млн грн.

Згідно з держреєстром, кінцевими власниками цього ТОВ із статутним капіталом 30 млн грн є жителі Києва Дмитро Рубанов, Дмитро Потапенко і житель Вишневого (Київська обл.) Андрій Степаненко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА