14:01 14.02.2016

Європейські партнери допоможуть НАБУ облаштувати кімнати для допитів - Ситник

1 хв читати
Європейські партнери допоможуть НАБУ облаштувати кімнати для допитів - Ситник

За підтримки європейських партнерів у Національному антикорупційному бюро України облаштують спеціальні кімнати для допитів, повідомляє прес-служба НАБУ.

"Зараз ми ведемо переговори з європейськими партнерами, які допоможуть НАБУ в облаштуванні спеціальних кімнат для допитів", - повідомив глава НАБУ Артем Ситник у ефірі радіо "Вести"

Він також зазначив, що у багатьох державах правоохоронні органи давно відійшли від паперового протоколювання допитів. Для цього існують спеціально обладнані кімнати, в яких натисканням кнопки починається відеозапис розмов.

"Кримінальні провадження, які зараз розслідують детективи, мають політичні складові. Ведучи відео-протоколи допитів замість паперових, ми запобігаємо звинуваченням у перекручуванні фактів: я казав - вони не записали, я не говорив, а вони записали", - наголосив А.Ситник.

Крім того, за його словами, відеофіксація допитів дасть можливість під час судового засідання побачити, як із заявником, свідком чи підозрюваним поводився детектив, чи не чинив він на них певного тиску.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА