12:28 26.02.2016

Активісти біля будівлі Адміністрації президента зажадали ветувати закон про електронне декларування

2 хв читати
Активісти біля будівлі Адміністрації президента зажадали ветувати закон про електронне декларування

Ухвалений Верховною Радою України закон авторства народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Вадима Денисенка про електронне декларування (№3755) фактично руйнує необхідність декларування свого майна чиновником, тому він має бути ветований, вважає народний депутат, глава комітету Верховної Ради з питання запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв.

"Справжнім викликом є те, що люстрація в Україні не виконала свого основного завдання - вона не очистила владу від людей, які плутають владу з бізнесом", - сказав Є.Соболев під час мітингу з вимогою накласти вето на закон про електронне декларування перед Адміністрацією президента України в п'ятницю.

За словами Є.Соболева, оскільки більшість українських чиновників є "клептократами", то разом із експертами та європейськими фахівцями був створений механізм електронного декларування.

"Все це є в законодавстві, але парламент зробив крок назад, прийнявши закон Вадима Денисенка (народний депутат з фракції" Блок Петра Порошенка "- ІФ), яким фактично руйнується необхідність і зобов'язання декларувати своє майно, і створюються великі дірки в законодавстві. Більш того, чиновники звільняються від кримінальної відповідальності за недостовірне надання даних ", - заявив Є.Соболев.

Тому Є.Соболев разом із активістами має намір домагатися ветування цього закону. "Я як голова комітету його не підписав. Сподіваюся, що його не підпише і президент", - додав він.

Загалом в акції біля Адміністрації президента беруть участь близько 20 осіб. Вони тримають плакати "Стоп 3755".

До протестувальників вийшов заступник голови Адміністрації президента Олександр Данилюк, який попросив активістів озвучити свої претензії і пообіцяв передати їх президентові України.

"Зараз реалістичний варіант - приходить законопроект до президента, і він чи ветує його, або підписує. Якщо він ветує, Верховна Рада все-одно має голосувати законопроект, який влаштує і вас, і нас, Єврокомісію та МВФ. Тому зараз напрацьовуються ці зміни" , - сказав О.Данилюк учасникам мітингу.

Закон №3755 про електронне декларування є одним з чотирьох законів "безвізового пакета" (необхідні для отримання Україною безвізового режиму з Європейським Союзом).

Президент України Петро Порошенко 26 лютого 2016 року підписав три з них, а стосовно закону про електронне декларування тривають консультації з Європейською комісією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА