16:44 03.03.2016

Суд обрав Краснову запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням браслета

3 хв читати
Суд обрав Краснову запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням браслета

Шевченківський районний суд Києва на засіданні в четвер обрав запобіжний захід голові Цивільного корпусу "Азов" у Криму Станіславу Краснову у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням браслета.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення ухвалив суддя Шевченківського райсуду Києва Андрій Трубніков на засіданні в четвер. Самого С.Краснова в залі суду немає, оскільки раніше йому стало зле, він знепритомнів і був госпіталізований.

Згідно з рішенням суду, яке зачитав А.Трубніков, С.Краснов зобов'язаний перебувати під домашнім арештом до 24 квітня.

"З огляду на те, що його раніше не притягали до кримінальної відповідальності, участь в АТО, активну громадянську позицію, позитивні характеристики з місця служби, стан здоров'я та поручительство таких діячів, як Хмара (Герой України Степан Хмара - ІФ) та Коханівський (командир добровольчого батальйону ОУН Микола Коханівський - ІФ)... вважає за необхідне застосувати до підсудного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю (браслета - ІФ)", - зачитав постанову суддя А.Трубніков.

Згідно з постановою суду С.Краснов зобов'язується не покидати квартири своєї матері у Броварському районі Київської області, являтися на кожну вимогу слідчого, здати паспорт громадянина України та закордонний паспорт.

Водночас суд, взявши до уваги заяву підсудного про застосування до нього сили з боку працівників СБУ під час затримання, а також побиття його в кабінеті слідчого, зобов'язав відповідний відділ Генеральної прокуратури України розібратися в ситуації.

Як повідомлялося, в ніч на 28 лютого працівники СБУ затримали в Київській області С.Краснова та його дівчину, активістку Оксану Шелест. Пізніше голову "Азов-Крим" помістили під арешт на 72 години до слідчого ізолятора СБУ. Йому було пред'явлено звинувачення в незаконному зберіганні зброї.

У СБУ заявили, що С.Краснов співпрацює з РФ із 2014 року і передав своєму куратору списки полку МВС України "Азов". Крім того, в СБУ заявили про знайдений в Київській області сховок зі зброєю, імовірно закладений С.Красновим.

Водночас захист активіста заявив, що працівники спецслужби побили С.Краснова. Під час одного із засідань суду з обрання йому запобіжного заходу активіста госпіталізували за рішенням лікарів, які констатували у нього гіпертонічний криз, струс мозку, закриту черепно-мозкову травму.

У ніч на 2 березня С.Краснова було звільнено з СІЗО, оскільки закінчився 72-годинний термін, протягом якого мало бути обрано запобіжний захід.

3 березня на засіданні в Шевченківському районному суді Києва з обрання йому запобіжного заходу слідчий СБУ в залі суду пред'явив підозру в причетності до тероризму і держзраді. Слідчому не вдалося вручити підозру особисто С.Краснову, оскільки він знепритомнів і був госпіталізований.

Близько 16:00 четверга в акаунті у Twitter "Азова" з'явилося повідомлення, що С.Краснова доправлено до реанімації без свідомості. " "Станіслава Краснова доправили до реанімації без свідомості. Лікарі прямо зараз борються за його життя", - йдеться в повідомленні. За інформацією українських ЗМІ, активіста доправили до однієї з приватних клінік столиці, і на 17:30 він уже опритомнів.

Водночас на брифінгу в Києві в четвер керівник апарату глави СБ України Олександр Ткачук підтвердив, що спецслужба підозрює активіста в скоєнні злочину за статтею "тероризм", і додав, що також йому буде пред'явлено підозру за статтею "державна зрада".

"Слідчі прокуратури та СБУ сьогодні оголосили про підозру пану Краснову в скоєнні злочинів, передбачених статтями 258 та 111 - (відповідно, тероризм - ІФ) державна зрада... Сьогодні ми оголосили йому про підозру в тих злочинах, про які ми говорили спочатку, - робота на російські спецслужби, на шкоду інтересам нашої держави", - сказав О.Ткачук.

Він пояснив, що раніше СБУ пред'являла підозру в незаконному зберіганні зброї через те, що в справі стосовно С.Краснова є елементи під грифом "таємно".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА