13:33 14.03.2016

Екс-міністрів оборони України Єжеля і Лебедєва та екс-начальника Генштабу Ільїна оголошено в розшук - головний військовий прокурор

2 хв читати
Екс-міністрів оборони України Єжеля і Лебедєва та екс-начальника Генштабу Ільїна оголошено в розшук - головний військовий прокурор

Колишніх міністрів оборони України Михайла Єжеля та Павла Лебедєва оголошено в розшук, українська сторона також розшукує інших колишніх високопоставлених військових начальників, повідомив заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Оголошено в розшук колишніх міністрів оборони Лебедєва та Єжеля. (...) Екс-начальника Генерального штабу - головнокомандувача ЗСУ Ільїна (Юрія Ільїна - ІФ). Цього адмірала розшукують за участь у злочинній організації та дезертирстві. Командувачу Військово-Морських сил контр-адміралу Березовському, заступникам командувача контр-адміралу Шакурі та віце-адміралу Єлісєєву ставлять у провину дезертирство та державну зраду", - розповів А.Матіос в інтерв'ю газеті "Сегодня", опублікованому в понеділок.

За даними головного військового прокурора, М.Єжель тривалий час перебуває в одному з лікувальних закладів Міноборони Білорусі. "Якщо М.Єжель перебуває на території іншої держави і, судячи з офіційних повідомлень, хворіє, у нас згідно із законом немає іншого виходу, окрім як чекати, коли він одужає. Виїхати і перевірити цей факт у Білорусі - такої можливості у нас немає", - пояснив він.

А.Матіос також нагадав, що в повідомленні про підозру М.Єжелю відзначено неналежне виконання ним службових обов'язків під час погодження у 2011 році переліку майна ЗСУ, що підлягає відчуженню. "Рішення тодішнього міністра оборони призвело до неправомірного відчуження двох стратегічних бомбардувальників Ту-95МС суб'єкту підприємництва, що зумовило матеріальний збиток державі на суму понад 24 млн грн. Під час досудового слідства було встановлено місцезнаходження літаків, комплектуючих до них, накладено арешт і припинено подальшу їх реалізацію до Росії", - уточнив прокурор.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура в серпні 2014 року пред'явила підозру М.Єжелю у рамках розслідування кримінальних проваджень, що стосуються знищення тилового забезпечення української армії. На той момент генеральний прокурор України Віталій Ярема уточнив, що йдеться про період із 2005 по 2013 рр. За словами генпрокурора, було відкрито понад 50 кримінальних проваджень.

У березні поточного року Головна військова прокуратура Генпрокуратури України склала повідомлення про підозру М.Єжелю за неналежне виконання службових обов'язків під час погодження у 2011 році переліку військового майна ЗСУ, що підлягає відчуженню (за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України - службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА