09:25 25.03.2016

Адвоката російського спецназівця Юрія Грабовського знайдено убитим

2 хв читати
Адвоката російського спецназівця Юрія Грабовського знайдено убитим

Адвокат спецназівця Головного розвідувального управління (ГРУ) Генштабу ЗС РФ Олександра Александрова Юрій Грабовський знайдений убитим, підозрюваних у вбивстві затримано, повідомляє Національна асоціація адвокатів України.

"Сьогодні ми дізналися трагічну звістку. Адвоката Юрія Грабовського знайдено вбитим. Підозрюваних у цьому злочині затримано, і ми сподіваємося, що всі причетні до вбивства нашого колеги будуть покарані", - зазначається в повідомленні асоціації адвокатів на сторінці у Facebook у п'ятницю.

У свою чергу, колега Ю. Грабовського, захисник російського спецназівця ГРУ Генштабу ЗС РФ Євгена Єрофєєва Оксана Соколовська повідомляє, що тіло загиблого адвоката було знайдено закопаним при дорозі, не уточнивши, де саме. "Тіло Юрія знайшли закопаним на трасі", - сказала О. Соколовська в коментарі hromadske.tv у п'ятницю, відмовившись при цьому повідомляти деталі.

У прес-службі Національної асоціації адвокатів України відмовилися озвучувати агентству "Інтерфакс-Україна" жодних подробиціь, вказавши, що це в компетенції правоохоронних органів.

Як повідомлялося, 9 березня Голосіївський райсуд переніс розгляд справи щодо спецназівців Головного розвідувального управління (ГРУ) ЗС РФ Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова у зв'язку з неявкою адвоката Ю. Грабовського. Як повідомила головний спеціаліст відділу комунікацій Головного управління Нацполіції в Одеській області Дарина Ярчук, за даними правоохоронних органів місцезнаходження Ю. Грабовського 1972 р. н. не відомо з 5 березня п. р.

20 березня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що підозрюваний в організації зникнення Ю. Грабовського наразі затриманий і вже заарештований. За його словами, операція була спланована "колишніми українцями" і спецслужбами РФ "для створення картинки" на заключній стадії розгляду справи щодо російських спецназівців.

На наступний день А. Матіос заявив, що, згідно з наявною інформацією, на Є. Єрофєєва і О. Александрова з боку іноземних спецслужб готувався замах у центрі Києва і рішення усунути російських військових було прийнято в силу того, що викрасти їх іноземним спецслужбам не видавалося можливим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА