15:15 30.03.2016

ФДМ планує анонсувати аукціон про приватизацію ОПЗ у другій половині травня і провести в червні

2 хв читати
ФДМ планує анонсувати аукціон про приватизацію ОПЗ у другій половині травня і провести в червні

Фонд держмайна (ФДМ) України має намір оголосити аукціон про приватизацію ПАТ "Одеський припортовий завод" у другій половині травня і провести його в червні, повідомив голова фонду Ігор Білоус.

"Я думаю, ми анонсуємо цю операцію в другій половині травня. Разом з інвестиційним банком ми здійснити попередню презентацію потенційним інвесторами (pre-sounding) та ідентифікували близько десяти покупців - міжнародних компаній, які хочуть взяти участь в аукціоні, який, як ми очікуємо, відбудеться в червні", - сказав він, виступаючи на Українсько-нідерландському бізнес-форумі в середу, який відбувається в Гаазі (Нідерланди).

І.Білоус також зазначив, що угода про продаж, яку буде підписано з покупцем, має містити застереження про міжнародний арбітраж.

"Міжнародні інвестори матимуть можливість вирішувати деякі "тупикові" питання в міжнародному арбітражі. Такого ще не було в Україні", - сказав він.

Слідом за ОПЗ, у третьому-четвертому кварталі 2016 р., ФДМ має намір провести аукціони з приватизації шести енергопостачальних компаній, які, за словами голови фонду, будуть особливо цікаві інвесторам на тлі майбутньої лібералізації енергетичного законодавства. Крім того, наприкінці року планується приватизація "Центренерго".

"Підготовка "Центренерго" до приватизації лише розпочалася. Ми зараз лише провадимо переговори зі спонсорами і фінансовими консультантами", - пояснив І.Білоус.

Загалом, за його даними, поточного року ФДМ планує здійснити приватизацію 45 компаній або підприємств, зокрема 20 великих і 15 середніх розмірів.

Як приклад активу середнього розміру він навів готель у Києві на 374 номери.

"Ми плануємо виставити його на продаж навесні. Я думаю, наступного місяця ми анонсуємо аукціон. Стартову ціну встановлено на рівні близько $13 млн. Це те, що ми оцінюємо як середнє підприємство", - сказав І.Білоус.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА