11:51 04.04.2016

Радник Roshen сподівається на продаж Липецької фабрики найближчими місяцями

2 хв читати
Радник Roshen сподівається на продаж Липецької фабрики найближчими місяцями

Липецька фабрика корпорації Roshen може бути продана в найближчі кілька місяців, повідомляється в коментарі для "Центру дослідженнz корупції nf організованої злочинності" Макара Пасенюка - керівного директора інвестгрупи ICU, яка є одним з фінансових радником з продажу корпорації.

Згідно з документом, економічна і політична ситуації в Україні за останні 18 місяців ускладнили можливість продажу Roshen Group. Приплив іноземного капіталу в Україну скоротився з $10 млрд в 2007 році до $0,8 млрд в 2015 році.

Фінансові радники пропонували різні варіанти, щоб прискорити процес продажу компанії, зокрема можливість продажу російських і українських активів окремо.

В результаті клієнт прийняв рішення передати свою частку в корпорації в незалежний "сліпий" траст (blind trust), щоб дистанціювати себе від бізнесу в зрозумілий для західної спільноти спосіб.

"Це не означає, що продаж Roshen зупинився. Наразі є прогрес у переговорах з продажу активів Roshen в Росії та, можливо, угода буде завершена в найближчі кілька місяців, на жаль, є багато непередбачених подій у майбутньому", - зазначено в коментарі М. Пасенюка.

Як повідомлялося, П. Порошенко після вступу на посаду президента України заявляв про намір продати свої активи. Повідомлялося також про його плани щодо передачі кондитерського концерну в траст інвестиційної компанії Rothschild, раніше найнятої для пошуку покупців, а також продажу Roshen менеджменту на виплат, якщо інші покупці на нього не знайдуться.

У січні 2016 року П. Порошенко заявив про підписання договору, за яким він передав свою частку в Roshen у незалежний "сліпий" траст.

Корпорація Roshen, один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає Київську, Кременчуцьку (Полтавська обл.) кондитерські фабрики, два виробничі майданчики у Вінницькій області, масло-молочний комбінат "Бершадь молоко" (Вінницька обл.), два виробничі майданчики в Липецькій області (РФ), кондитерську фабрику (Литва) Клайпеди і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).

Виручка АТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен" у 2015 році скоротилася на 24,9%, до 1,527 млрд рублів з 2,033 млрд рублів в 2014 році. Валовий збиток за підсумками минулого року становив 24,77 млн рублів після валового прибутку у розмірі 20,6 млн рублів у 2014 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ЗСУ другу добу ведуть контрударні дії в семи прикордонних селах із РФ - ОСУВ "Хортиця"

ГУР МО про нічну атаку дронів на військові об'єкти в РФ: Це закономірний наслідок російського вторгнення

На Харківщині сили розвідки та оборони застосовують необхідні заходи - ГУР МО

У Литві відбуваються президентські вибори й референдум про подвійне громадянство

На Харківщині ситуація загострилася, тривають бої в прикордонних районах уздовж держкордону з РФ - Сирський

У понеділок в Україні, крім західних областей, подекуди невеликий дощ - Укргідрометцентр

Повідомлено про підозру чоловіку, який кинув гранату в поліцейського в Броварах - поліція

США запропонували Ізраїлю розвіддані, щоб уникнути вторгнення в Рафах - ЗМІ

Глядачі України на Євробаченні-2024 поставили найвищі бали Швейцарії, Хорватії та Ірландії

Мінкультури подякувало Alyona Alyona & Jerry Heil за гідне представлення України на Євробаченні-2024

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА