14:21 06.04.2016

Госпсуд постановив "виселити" РВС Банк із готелю "Либідь"

3 хв читати
Госпсуд постановив "виселити" РВС Банк із готелю "Либідь"

Господарський суд Києва прийняв рішення виселити ПАТ "Перехідний банк "РВС Банк" (Київ) із приміщення готельного комплексу "Либідь" (пл. Перемоги, 1, Київ) і передати в розпорядження ТОВ "Хотел Проперті" (Київ).

Як зазначено в розміщеному на сайті Єдиного реєстру судових рішень повідомленні, 15 березня 2016 року суд постановив задовольнити вимоги позивача ("Хотел Проперті") і надати йому можливість безперешкодного доступу в приміщення готелю "Либідь" (загальна площа 15,7 тис. кв. м) із метою здійснення господарської діяльності, надати можливість встановлення охорони та пропускного режиму в приміщеннях.

Згідно з рішенням суду, 30 жовтня 2015 року між РВС Банком і "Хотел Проперті" було укладено договір оренди, що передбачає передачу приміщень готелю "Либідь" у тимчасове платне користування останньому.

У день підписання договору сторонами був також укладений акт прийому-передачі приміщень.

Проте, як зазначає позивач у своїй позовній заяві, він позбавлений можливості здійснювати госпдіяльність у приміщеннях, оскільки відповідач чинить перешкоди. Крім того, "Хотел Проперті" заявило про перерахування РВС Банку гарантійного внеску в розмірі 2,5 млн грн.

У свою чергу РВС Банк заявив у суді про невиконання "Хотел Проперті" узятих на себе зобов'язань та відсутність наміру на використання приміщення за призначенням, а тому відповідач не вбачає підстав для передачі приміщень.

Співвласник готелю "Либідь" Мстислав Скоробогатов у середу повідомив на своїй сторінці у Facebook про спробу рейдерського захоплення будівлі.

"Уже сьогодні чекаємо на рейдерське захоплення готелю "Либідь" із биттям стекол та провокаціями. Захоплювати буде депутат російської Держдуми Олександр Бабаков, №24 у списку ЄС щодо санкцій у зв'язку з агресією Росії стосовно України. Захоплюватиме так само, як і майже десять років тому готель "Русь". Як чотири роки тому готель "Славутич". Через свідомо неправосудне рішення", - зазначив М.Скоробогатов.

Як повідомила прес-служба Національної поліції в середу, у зв'язку із забезпеченням виконання рішення суду виконавчою службою, правоохоронці здійснюють охорону громадського порядку.

"Близько 10:30 громадяни, не вдоволені рішенням суду та діями виконавчої служби, почали перешкоджати проведенню виконавчого провадження. Правоохоронці вимушені були втрутитися для стабілізації ситуації й затримали найбільш активних учасників сутички для з'ясування обставин вчинення протиправних дій. На місці події працює слідчо-оперативна група", - повідомили в Нацполіції.

У свою чергу, як стверджує М.Скоробогатов, постанови суду про примусове виселення з приміщення готелю немає.

Як повідомляла раніше прес-служба РВС Банку, ВАТ "Готельний комплекс "Либідь" перейшов у власність ПАТ "Перехідний банк "РВС Банк" у липні 2015 року від "Омега банку" в порядку правонаступності за кредитними договорами і договорами забезпечення ВАТ.

Йдеться про наданий ВАТ "ГК "Либідь" у 2006 році іпотечний кредит у $15 млн, обслуговувати який і виконувати за ним зобов'язання ВАТ припинило з 2009 року.

Верховний Суд України постановою від 30 вересня 2015 року, а також Вищий господарський суд України та Київський апеляційний суд постановами від 17 березня 2015 року і від 23 грудня 2014 року відповідно підтвердили рішення Господарського суду Києва від 28 жовтня 2014 року, згідно з яким у рахунок погашення заборгованості використано стягнення за іпотечними кредитними договорами шляхом визнання за банком права власності на предмет іпотеки у вигляді ГК "Либідь".

ТОВ "Хотел Проперті" зареєстровано 30 жовтня 2015 року. Основним видом діяльності є діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування.

Згідно з даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців на 23 листопада 2015 року, власником 100% у статутному капіталі ТОВ була "Санзінт Трейдінг Лімітед" (Лімассол, Кіпр).

Кінцевим бенефіціаром компанії, згідно з даними держреєстру, є Еллі Константіну (Лімассол, Кіпр).

Статутний капітал ТОВ "Хотел Проперті" на 23 листопада 2015 року становив 1 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен: Найближчі тижні й місяці потребуватимуть багато чого від українців, але я приїхав в Україну з посланням, що ви не самі

Нам потрібне помітне прискорення постачання - Зеленський про постачання іноземної військової допомоги

Ситуація на Харківщині контрольована

За тиждень у Брюсселі розпочнеться черговий етап переговорного процесу Україна-ЄС у сфері довкілля

У районі Очеретиного на деяких ділянках було проведено зміну позицій Сил оборони України у зв'язку з інтенсивним вогневим впливом противника - ОСУВ "Хортиця"

Розпочато досудове розслідування у справі про погрози журналістам "Української правди" - прокуратура

Правоохоронці передали до суду справу сина екснардепа від "ОПЗЖ", обвинуваченого в організації замовного вбивства

Кабмін затвердив порядок повернення дітей, депортованих унаслідок агресії РФ

Україна та Люксембург розпочали переговори про укладення безпекової угоди

Шмигаль обговорив із Блінкеном черговий пакет військової допомоги та конфіскацію російських активів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА