20:23 08.04.2016

Порошенко доручив Кабміну утворити оргкомітет із відзначення Дня пам'яті та примирення і Дня перемоги

2 хв читати
Порошенко доручив Кабміну утворити оргкомітет із відзначення Дня пам'яті та примирення і Дня перемоги

Президент України Петро Порошенко доручив Кабінету Міністрів утворити організаційний комітет із підготовки та проведення заходів із відзначення у 2016 році Дня пам'яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, відповідний указ №130/2016, який П.Порошенко підписав у п'ятницю, 8 квітня, набуває чинності з дня його публікації.

Згідно з повідомленням, до роботи оргкомітету уряд має залучити представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості та затвердити відповідний план заходів.

Так, П.Порошенко доручив забезпечити на належному рівні співпрацю представників місцевих органів виконавчої влади із засобами масової інформації з висвітлення актуальних питань життя громадян старшого покоління, консолідації суспільства навколо національної пам’яті про жертовність Українського народу у період Другої світової війни, його вагомого внеску в перемогу над нацизмом.

"Обласним, Київській міській державним адміністраціям також доручено ужити в установленому порядку необхідних заходів щодо забезпечення соціально-побутових потреб, надання медичної допомоги та матеріальної підтримки ветеранам війни, насамперед - учасникам бойових дій, інвалідам війни, учасникам українського визвольного руху часів Другої світової війни, жертвам нацистських переслідувань, сім’ям загиблих (померлих) воїнів, дітям війни", - йдеться в повідомленні.

"Відповідні заходи мають бути організовані та проведені задля належного відзначення мужності та героїзму переможців нацизму у Другій світовій війні, видатного внеску Українського народу у перемогу Антигітлерівської коаліції, вшанування пам’яті жертв Другої світової війни, посилення державної підтримки ветеранів війни, учасників українського визвольного руху цього періоду, жертв нацистських переслідувань, а також виховання у молоді почуття патріотизму, національної гідності, готовності до захисту своєї держави, шанобливого ставлення до старшого покоління", - йдеться в указі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА