13:46 09.05.2016

Тисячі жителів Дніпропетровська поклали квіти до пам'ятника Слави 9 травня

2 хв читати
Тисячі жителів Дніпропетровська поклали квіти до пам'ятника Слави 9 травня

Близько 6 тисяч жителів Дніпропетровська взяли участь в урочистому покладанні квітів до пам'ятника Слави в День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", першими квіти покладали ветерани Другої світової війни та учасники АТО, потім керівники області, представники політичних партій, громадських організацій і жителі міста.

"Вогонь війни спалив чимало доль і мрій. Переживши жахи війни, старше покоління має навчити молодь мудрості, всепрощенню та толерантності. Мир - це найбільша цінність, яку ми зобов'язані берегти. Переконаний, уже незабаром ми станемо свідками нової перемоги", - сказав журналістам голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

У Марші перемоги, організатором якого стали представники партії "Опозиційний блок", взяли участь близько 3 тис. жителів Дніпропетровська. Дорослі та діти несли портрети учасників війни, також у колоні було багато партійних прапорів. На деяких людях були чорно-помаранчеві стрічки. Кілька учасників АТО попросили зняти їх з учасників маршу, в результаті виникла товкотнеча, яку дуже швидко припинили працівники поліції. Надалі Марш перемоги відбувся без інцидентів і завершився в парку Шевченка святковим концертом пісень військових років та солдатською кашею.

За даними прес-служби Дніпропетровської обласної організації "Опозиційного блоку", Марші перемоги відбулися також у Кривому Розі і Тернівці.

Урочистості та покладання квітів до пам'ятників воїнів Другої світової війни відбуваються в кожному селі та місті Дніпропетровської області, в них беруть участі сотні тисяч жителів.

За даними поліції, в день святкування 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в області заплановано 169 масових заходів, в яких візьме участь близько 120 тис. людей. Понад 3 тис. поліцейських, а також військовослужбовці Національної гвардії та представники громадськості забезпечують охорону громадської безпеки.

На 12:00 поліція не зафіксувала фактів порушення громадського порядку.

Як повідомили в прес-службі Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, вранці 9 травня неподалік місця проведення урочистих заходів на проспекті Яворницького в обласному центрі було виявлено гранату РГД-5, яка лежала в поліетиленовому пакеті. Нині на місці працює слідчо-оперативна група і вибухотехніки. Вибуховий пристрій направлено на експертизу. Тривають слідчі дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА