13:58 26.05.2016

60% українців негативно оцінили призначення Луценка генпрокурором

2 хв читати
60% українців негативно оцінили призначення Луценка генпрокурором

Більше половини населення України негативно ставиться до призначення генеральним прокурором колишнього лідера парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Юрія Луценка. Такі результати соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 13-18 травня 2016 року, презентованого в четвер у Києві.

"Загалом, у більшості регіонів України негативно сприйняли призначення Юрія Луценка на посаду генерального прокурора... Важко сказати, чим викликане таке ставлення, але в таких умовах не просто буде досягти позитивного ставлення", - сказав керівник одного з відділів КМІС Антон Грушецький під час презентації результатів дослідження.

На запитання, як ви взагалі ставитеся до призначення генеральним прокурором Ю. Луценка – позитивно або негативно – 20,3% респондентів відповіли "позитивно", 59,5% - "негативно", ще 20,2% не визначились щодо цього питання.

Опитування КМІС на замовлення клієнта тривало з 13 до 18 травня, воно присвячувалося громадській думці щодо недавніх дій президента, призначення генерального прокурора України, ситуації навколо "офшорного скандалу", а також лідерства в рейтингу. Методом особистого інтерв'ю було опитано 2039 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім Криму) з чотириступінчастою стохастичною вибіркою із квотним відбором на останньому щаблі, що репрезентативне для населення України старше 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося лише на території, контрольованій українською владою.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% - для показників, близьких до 25%, 2,0% - для показників, близьких до 10%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

Як повідомлялося, 12 травня Верховна Рада України підтримала подання президента України Петра Порошенка про призначення лідера фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрія Луценка генеральним прокурором України.

Глава Української держави підписав указ про призначення Ю. Луценка генеральним прокурором України, після чого Верховна Рада достроково припинила депутатські повноваження Ю. Луценка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА