18:36 26.05.2016

У Генпрокуратурі підтвердили обшуки у екс-генконсула Грузії в Україні Нішніанідзе

2 хв читати
У Генпрокуратурі підтвердили обшуки у екс-генконсула Грузії в Україні Нішніанідзе

Слідчі Генеральної прокуратури України спільно з працівниками Служби безпеки України здійснюють обшуки в рамках кримінального провадження за фактом незаконних операцій із відшкодування ПДВ посадовими особами Генерального консульства Грузії в Україні у 2012-2013 роках.

Як повідомило в четвер управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, зазначені слідчі дії проводяться, зокрема, в службових і житлових приміщеннях екс-генерального консула Грузії Теймураза Нішніанідзе.

"За результатами проведених обшуків вилучено чорнову документацію, яка свідчить про ймовірне вчинення незаконних фінансових операцій", - йдеться в повідомленні.

Також зазначено, що найближчим часом генеральний прокурор України Юрій Луценко заслухає доповідь керівників слідчого підрозділу щодо підстав проведення слідчих дій, дотримання законності під час їх проведення та попередніх результатів. "Про результати заслуховування буде повідомлено додатково", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, в четвер, 26 травня, працівники СБУ та Генпрокуратури розпочали обшуки в будівлі Одеської обласної державної адміністрації. Також, за даними ЗМІ, обшуки відбулися за місцем проживання радника голови Одеської ОДА - екс-генконсула Грузії Т.Нішніанідзе. Заходи відбуваються у рамках кримінальної справи про незаконне відшкодування ПДВ.

Голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі вже зажадав від генерального прокурора України Ю.Луценка відкликати слідчих, які в четвер здійснюють слідчо-оперативні дії в ОДА. Він також повідомив, що має намір добитися відповідальності для тих слідчих, які брали участь в обшуку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА