14:05 28.05.2016

Один український військовий загинув за добу в зоні АТО

2 хв читати
Один український військовий загинув за добу в зоні АТО

Один український військовослужбовець загинув за минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції внаслідок бойових зіткнень, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, поранених немає. Це сталося на маріупольському напрямку під час бойового зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою ворога", - сказав він на брифінгу в суботу в Києві.

При цьому відповідаючи на запитання журналіста, чи йдеться про загибель комбата Андрія Жука, А.Лисенко не підтвердив, але і не спростував цю інформацію. "Мова йде про загибель одного нашого військовослужбовця. Швидше за все, це і є ця людина. Але у мене немає підтвердження. Було бойове зіткнення з ДРГ, яка намагалася пробратися в тактичний тил наших військ. Її було вчасно виявлено і під час сутички один військовослужбовець загинув", - сказав спікер АП.

Як повідомив раніше один із лідерів руху "Автомайдан" Олексій Гриценко, напередодні український військовослужбовець з 72-ї бригади ЗСУ з позивним "Мауглі" загинув у зоні проведення антитерористичної операції.

"На фронті загинула ще одна хороша людина ((( 72 бригада, комбат. Мауглі", - написав він на сторінці в "Фейсбуці".

У свою чергу, військовий журналіст Олександр Шульман повідомив про деякі деталі трагедії. "Війна триває. Сьогодні потрапили в засідку ДРГ наші хлопці. Був бій, рашистів відігнали. Троє поранених, один, доки везли до шпиталю, помер. Це був комбат-3 72 омбр Андрій Жук", - написав він на сторінці в «Фейсбуці».

72-а окрема Гвардійська механізована Красноградсько-Київська бригада – регулярний підрозділ Збройних сил України (Біла Церква Київської області). З 8 березня 2014 року залучена до участі в АТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА