14:39 02.06.2016

Новий український Ан-178 здійснив демпольоти на міжнародній ILA Berlin Air Show-2016 за несприятливих погодних умов

2 хв читати
Новий український Ан-178 здійснив демпольоти на міжнародній ILA Berlin Air Show-2016 за несприятливих погодних умов

Новий український транспортний Ан-178 вантажопідйомністю 18 тонн розробки ДП "Антонов" (Київ) дебютував у льотній програмі міжнародної авіакосмічної ILA Berlin Air Show-2016 (Німеччина).

Як повідомляє прес-служба ДП "Антонов", новий український транспортник виконав елементи вищого пілотажу за вкрай несприятливих погодних умов.

"Через складні метеоумову демонстраційні польоти були дозволені лише європейському транспортному А400М виробництва Airbus та українському Ан-178, що є дебютантом льотної програми міжнародної виставки", - зазначили у прес-службі.

Ан-178 створюється на заміну Ан-12, за оцінками фахівців, у кількох регіонах також може бути сучасною заміною С-160. Літак має змінену форму фюзеляжу, рампу для вантаження і вивантаження габаритних вантажів і здатний перевозити до 18 тонн вантажу, зокрема великовантажні морські контейнери 1С. У виробничій кооперації за програмою Ан-178 задіяно близько 200 компаній із 15 країн. Сьогодні ДП "Антонов" просуває програму Ан-178 зокрема у країнах Близького Сходу і Середньої Азії: інтерес до нового українського транспортника вже підтвердили ОАЕ, КНР і Азербайджан.

Прем'єрний показ Ан-178 відбувся на Le Bourget-2015 (Париж, Франція), де новий український транспортник став однією з головних подій, а також на регіональній Dubai Air Show-2015 (ОАЕ), і демонструвався на статичній стоянці.

За даними джерел агентства "Інтерфакс-Україна" в галузі, наразі ДП "Антонов" також проводить переговори з європейськими країнами НАТО про спільний розвиток програми Ан-178.

ДП "Антонов"- провідний український розробник та виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер у ніші транспортних літаків самого широкого призначення, співпрацює з 76 країнами світу. За рішенням уряду, з квітня 2015 року входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

Міжнародна авіакосмічна ILA Berlin Air Show, що відбувається 1-4 червня в Берліні (Німеччина) – одна з найбільших в Європі спеціалізованих виставок. За даними організаторів, у роботі ILA Berlin Air Show-2016 беруть участь 1200 компаній з 40 країн.

Україна презентує на ILA Berlin Air Show-2016 крім Ан-178, новий багатоцільовий Ан-132, версії спецпризначення сімейства Ан-148/158, середній транспортний Ан-70.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА