15:58 01.11.2017

Україна показала новий транспортний Ан-178 у Кувейті

2 хв читати
Україна показала новий транспортний Ан-178 у Кувейті

Новий український транспортний Ан-178 вантажопідйомністю 18 тонн розроблення та виробництва ДП "Антонов" (Київ) днями був представлений потенційним військовим замовникам у Кувейті, повідомив спеціалізований ресурс Defence Blog.

За інформацією ресурсу, 30 жовтня у рамках туру країнами Близького Сходу новий український транспортник провів демонстраційний політ у Кувейті за участю кувейтських ВПС.

У подальших планах туру, пише ресурс, участь Ан-178 у демпольотах на міжнародній авіакосмічній виставці Dubai Airshow-2017, яка відбудеться в листопаді в ОАЕ.

У прес-службі ДП "Антонов" агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердили факт перельоту Ан-178 з України до Кувейту, проте не уточнили на цьому етапі якихось подробиць, а також планів близькосхідного "туру" нового українського транспортника.

Ан-178 створюється на заміну Ан-12, за оцінками фахівців, у низці регіонів також може стати сучасною заміною американському С-160. Літак має змінену форму фюзеляжу, рампу для вантаження і вивантаження габаритних вантажів і здатний перевозити до 18 тонн вантажу, зокрема великовантажні морські контейнери 1С.

У виробничій кооперації за програмою Ан-178 задіяні близько 200 компаній із 15 країн. На сьогодні ДП "Антонов" просуває програму Ан-178, зокрема в країнах Близького Сходу та Середньої Азії. Інтерес до нового українського транспортника вже підтвердили ОАЕ, КНР та Азербайджан.

Прем'єрний показ Ан-178 відбувся на Le Bourget-2015 (Париж, Франція), де новий український транспортник став однією з головних подій, а також на регіональній Dubai Air Show-2015 (ОАЕ), і демонструвався на статичній стоянці.

За даними джерел агентства "Інтерфакс-Україна" в галузі, нині ДП "Антонов" також провадить переговори з європейськими країнами НАТО про спільний розвиток програми Ан-178

ДП "Антонов" - провідний український розробник і виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер у ніші транспортних літаків найширшого призначення. За рішенням уряду з 2015 року ДП "Антонов" входить до держконцерну "Укроборонпром".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА