18:17 17.06.2016

Новий менеджмент "Заводу 410 ЦА" ініціює перевірку фінансово-господарської діяльності уповноваженими органами

3 хв читати
Новий менеджмент "Заводу 410 ЦА" ініціює перевірку фінансово-господарської діяльності уповноваженими органами

Новопризначений генеральний директор входить до державного концерну "Укроборонпром" державного підприємства "Завод 410 Цивільної авіації" (Київ) Віктор Ганькевич звернувся до уповноважених органів з проханням провести перевірку прозорості фінансово-господарської діяльності підприємства за останні роки, повідомляє прес-служба держконцерну в п'ятницю.

Результати попередніх перевірок "Укробронпромом" роботи підприємства, наголошується в повідомленні, виявили підозри в укладанні його колишніми менеджерами незаконних угод в крупних розмірах з грошовими коштами ДП.

Як уточнює прес-служба, при цьому ДП "Завод 410 ЦА" системно відмовляв держконцерну в наданні необхідних документів для роз'яснення фактів, що викликали підозру. "Наприклад, колишнє керівництво авіаремзаводу не дало підтверджень по заборгованості ДП "Завод 410 ЦА" перед ТОВ "Центрбудмеханізація" на суму 33,87 млн грн за ремонтні роботи. Тим часом з офіційних джерел відомо, що ця юридична особа відсутня за зареєстрованою адресою, має податковий борг перед бюджетом, а засновник компанії двічі притягувався до кримінальної відповідальності", - пояснює прес-служба.

Разом з тим, незважаючи на опір адміністрації ДП "Завод 410 ЦА", акцентує прес-служба, перевірки "Укроборонпрому" виявили ряд передбачуваних порушень у фінансово-господарській діяльності підприємства. Зокрема передбачуване заподіяння шкоди шляхом безоплатної передачі інозамовниками виробів (незважаючи на заборону на подібні дії, згідно з ч. 5 ст. 75 Господарського кодексу України) на суму $5,4 млн; надання ДП з 2013 року послуг зі стоянки для повітряних суден за заниженими тарифами, що спричинило передбачуване недоотримання доходу в розмірі 2,5 млн грн; штучне завищення фінрезультату підприємства шляхом неповного відображення у фінзвітності фактичних госпоперацій; недотримання фінплану.

Крім того, зазначає прес-служба, результати вибіркового моніторингу платежів ДП "Завод 410 ЦА" за три місяці виявили також суттєве завищення цін при закупівлі товарно-матеріальних цінностей, в деяких випадках - більш ніж на 50%.

З огляду на результати перевірок, а також відсутність спростувань підозр у скоєнні господарсько-фінансових правопорушень з боку колишнього керівництва ДП "Завод 410 ЦА", держконцерн "Укроборонпром" ухвалив кадрове рішення щодо зміни гендиректора підприємства, йдеться в повідомленні.

"Новому гендиректору ДП "Завод 410 ЦА" Віктору Ганькевичу доручено в максимально короткі терміни здійснити внутрішній і зовнішній аудит фінансово-господарської діяльності підприємства, залучити професійних юристів і фінансистів для налагодження його роботи, забезпечити прозорість функціонування авіаремзаводу", - повідомляє прес-служба.

Як повідомлялося, наказом "Укроборонпрому" від 15 червня 2016 року гендиректором ДП "Завод 410 ЦА" призначений В.Ганькевич замість Сергія Підрізи, що очолював підприємство з 2009 року.

Тим часом кадрове рішення "Укроборонпрому" викликало негативну реакцію трудового колективу підприємства. У п'ятницю на ДП "Завод 410 ЦА" відбувся численний мітинг протесту, працівники авіаремзаводу заблокували рух транспорту поруч з підприємством, а також направили звернення до влади з проханням скасувати кадрове рішення держконцерну. Як заявив журналістам глава профспілкового комітету ДП "Завод 410 ЦА" Антон Смородін, спроби зміни керівництва підприємства мають на меті доведення його до банкрутства для заволодіння цінним активом в столиці.

ДП "Завод 410 ЦА" - єдине в Україні підприємство, яке спеціалізується на капітальному ремонті літаків "Антонов" і авіадвигунів Д-36. З червня 2015 року з рішенням уряду входить до складу "Укроборонпрому". У липні 2015 року підприємство отримало сертифікат НАТО на відповідність проведених послуг стандартам альянсу.

Восени 2015 року "Укроборонпром" озвучив плани з підключення ДП "410 Завод ГА" до держпрограми вертольотобудування України, створення на його потужностях спеціального підрозділу держконцерну в рамках реалізації програми імпортозаміщення та диверсифікації виробництва в ОПК.

Послуги авіаремонту – один з традиційних і перспективних напрямків експорту зброї і спецпослуг України на світовому ринку зброї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА