15:46 15.07.2016

Пілотний проект реєстрації шлюбів протягом доби буде запущено в Києві, Одесі, Львові, Херсоні, Маріуполі та Сєвєродонецьку

2 хв читати
Пілотний проект реєстрації шлюбів протягом доби буде запущено в Києві, Одесі, Львові, Херсоні, Маріуполі та Сєвєродонецьку

Міністр юстиції України Павло Петренко зазначив, що пілотний проект щодо спрощеної реєстрації шлюбів протягом доби запрацює з початку в шести українських містах: Києві, Одесі, Львові, Херсоні, Маріуполі Донецької області та Сєвєродонецьку Луганської області.

"Ми запускаємо пілотний проект, що надає можливість українським громадянам протягом доби зареєструвати шлюб без бюрократії, черг та будь-яких радянських пережитків, зокрема, 30 днів очікування на реєстрацію шлюбу", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

П. Петренко зазначив, що в Маріуполі і Сєвєродонецьку цей проект буде реалізовуватися для того, щоб переселенці з окупованих територій могли протягом доби отримати легальні українські документи, а також, щоб українські військовослужбовці могли швидко вступити в шлюб за місцем дислокації їхніх частин і з'єднань,

У Херсоні цей пілотний проект буде реалізований для того, щоб спростити проходження відповідних процедур і отримання документів для українських громадян із окупованого Криму. Київ, Одеса і Львів обрані як великі туристичні міста, де багато людей можуть захотіти скористатися цією послугою.

Міністр наголосив, що запропоноване нововведення прибере необхідність кілька разів звертатися до РАГСів, які взагалі з часом планується скасувати, організовувати урочисту частину реєстрації шлюбу будуть місцеві органи влади, їхні комунальні підприємства, або держпідприємства, що працюють з ними. Кошти за послуги надходитимуть до місцевих бюджетів.

Крім того, за словами П. Петренка, Мін'юст з наступного року планує передати функцію реєстрації актів цивільного стану місцевим органам влади і в рамках цього проекту хоче подивитися, як вони справлятимуться з цією роботою.

Розповідаючи про процедуру розірвання шлюбу, глава Мін'юсту зазначив, що держава має намір спростити цю процедуру для тих випадків, коли є згода подружжя, і між ними немає ніяких невирішених, спірних питань.

Він зазначив, що зараз подружжя, які хочуть розлучитися, мають тричі приходити до РАГСу: спочатку, щоб подати заяву, потім, через 30 днів підтвердити свій намір і потім разом прийти, щоб забрати свідоцтво про розлучення.

При цьому П. Петренко зазначив, що держава не буде необдумано спрощувати процедуру розірвання шлюбу, впроваджувати можливість розірвання шлюбу в односторонньому порядку для того, щоб у випадках, коли немає остаточного рішення обох сторін розірвати шлюб, був час і можливість для того, щоб переглянути це рішення, оскільки, за його словами, сім'я є фундаментом українського суспільства і, якщо є шанс на збереження того чи іншого шлюбу, то він має бути наданий.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних населених пунктах на Харківщині тривають активні бої - Синєгубов

Україна та Словаччина мають якомога більше інтегрувати свій підприємницький потенціал - Зеленський

Зеленський - словакам: Скепсис щодо планів Путіна існує доти, доки війна не приходить до тебе в дім

Критична фаза війни настане в найближчі два місяці - командувач Сухопутних військ ЗСУ

Окупанти посилили обстріли прикордоння, загинули два мирні жителі - Синєгубов

Ми потребуємо максимальної зосередженості друзів України, щоб прискорити постачання зброї, - Зеленський на зустрічі з Чапутовою

РФ розпочала нову хвилю наступу на харківському напрямку, наразі ми зупинили їх артилерією - Зеленський

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА