16:29 21.07.2016

Авдіївський КХЗ відновив роботу після знеструмлення через обстріли

3 хв читати
Авдіївський КХЗ відновив роботу після знеструмлення через обстріли

Авдіївський коксохімічний завод (АКХ), найбільше в Європі коксохімічне підприємство, що входить до групи "Метінвест", підключений до двох вводів з чотирьох за електроенергію та розпочав відновлення виробництва в необхідних обсягах після знеструмлення підприємства внаслідок обстрілу в ніч з 19 на 20 червня.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі "Метінвесту", на необхідний рівень виробництва підприємство вийде через два-три дні.

"Тільки підключили два введення з чотирьох за електроенергією. На робочий ритм підприємство ще не вийшло - для цього буде потрібно кілька днів", - пояснили агентству на прес-службу в четвер.

У свою чергу генеральний директор підприємства Муса Магомедов написав у Facebook: "Хороша новина. Є дві лінії електропередач".

При цьому він висловив подяку спеціалістам, які взяли участь в організації та безпосередньо відновленні ліній.

"Всім, хто знає, наскільки це складно. І страшно теж. Незважаючи на обіцяне припинення вогню, тиші не було. Але хлопці впоралися. Готуємося до запуску другої половини заводу", - додав гендиректор.

Між тим у середу вночі М. Магомедов повідомляв у Facebook, що незважаючи на всі зусилля - АКХЗ, енергетиків ДПЕКу, представників ОБСЄ і СЦКК, домовитися про режим припинення вогню і допуск до відновлення перебитих ліній електропередач не вдалося.

"А наразі Авдіївка без електроенергії та води, АКХЗ працює в аварійному режимі: половина заводу перебуває в режимі обігріву і не виробляє кокс, а вихід з ладу будь-якої з одиниць енергетичного обладнання може призвести до повної зупинки", - констатував раніше топ-менеджер.

Як повідомлялося, в ніч на середу були перебиті дві з чотирьох ліній електропередач, що забезпечують Авдіївку, АКХЗ і ДФС.

Як повідомляли агентству на підприємстві, добова планова потужність АКХЗ становить 12 тис. тонн коксу, останнім часом завод випускав близько 6,3 тис. тонн коксу. Після знеструмлення продуктивність знизилася до 4,1 тис. тонн коксу.

У прес-релізі групи "Метінвест" повідомлялося, що в результаті бойових дій повністю знеструмлено Авдіївський коксохім і завод працював на третину потужності за рахунок власної генерації (в роботі два промислових генератора) - працювали перший і другий коксовий цеху на мінімальному рівні виробництва. Третій і четвертий цеху в екстреному порядку перевели в режим консервації.

З початку ведення бойових дій АКХЗ зупиняється вже 13-й раз. Підприємство неодноразово зазнавало масованих обстрілів. На території АКХЗ розірвалося понад 320 снарядів, дев'ять працівників заводу загинули, понад 50 людей дістали поранень.

АКХЗ - найбільше в Європі коксохімічне підприємство. На заводі випускається 31 вид продукції, основним з яких є кокс для металургії. Продукція постачається як на українські підприємства, так і компаніям Росії, Польщі, Грузії, Бельгії, Таджикистану, Туреччини та Єгипту.

На частку Авдіївського КХЗ припадає 23% українського ринку валового коксу. У січні-червні 2016 року підприємство наростило випуск сухого металургійного коксу, за оперативними даними, на 74,9% порівняно з аналогічним періодом минулого року - до 1 млн 227,653 тис. тонн. Зокрема у I півріччі було вироблено коксу доменного фракцією 25мм і більше (тип КДМ2) в обсязі 1 млн 900,21 тонн коксу і коксу доменного 25 мм і більше (КДМ1) в обсязі 226,753 тис. тонн, тоді як за 6 міс.-2015 - 368,555 тис. тонн і 333,514 тис. тонн відповідно.

На підприємстві діють 8 коксових батарей сумарною проектною потужністю 6,870 млн тонн валового коксу на рік. Підприємство повністю забезпечує себе енергоресурсами: технологічним паром, тепловою і електричною енергією. Більше 50% обсягу доменного коксу на Авдіївському коксохімічному заводі виготовляється за допомогою прогресивної та екологічної технології сухого гасіння.

АКХЗ входить до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

ТОВ "Метінвест Холдинг" - управляюча компанія групи "Метінвест".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА