17:06 22.07.2016

ГПУ проводить внутрішнє розслідування, хто "злив" меру Ірпеня інформацію про підготовку обшуків

2 хв читати
ГПУ проводить внутрішнє розслідування, хто "злив" меру Ірпеня інформацію про підготовку обшуків

Генеральна прокуратура проводить внутрішнє розслідування, щоб з'ясувати, хто напередодні обшуків попередив мера Ірпеня Володимира Карплюка про підготовку операції в містах Бучі та Ірпені Київської області, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Воно (внутрішнє розслідування - ІФ) почалося відучора", - сказав Ю.Луценко на прес-конференції в Ужгороді в п'ятницю.

Відповідаючи на запитання, хто міг попередити мера Ірпеня про підготовку обшуків Ю.Луценко сказав: "Якби ми знали, ми не призначали б внутрішнє розслідування. Наскільки я знаю, це зробили представники правоохоронних органів".

"Були задіяні і МВС, і СБУ, і прокуратура. Тепер встановлюємо (хто це зробив - ІФ). На його захист мені дзвонив один з народних депутатів... але це свідчить про те, що він уже на цей момент знав", - додав він.

За словами генпрокурора, дзвінок від депутата він отримав увечері напередодні дня обшуків. "Тому як мінімум один з мерів знав про операцію", - зазначив Ю.Луценко.

Він також запевнив, що в цій справі немає жодного політичного підґрунтя. "Всі спроби подати це як політичний процес я відкидаю", - сказав керівник відомства.

За словами генпрокурора, у слідства не було намірів затримувати фігурантів справи негайно.

Ю.Луценко вважає, що нині вже отримано інформацію, необхідну для подальшого слідства і повідомлення про підозру в найближчим часом.

Як раніше заявив Ю.Луценко, мери Бучі та Ірпеня - Анатолій Федорук і Володимир Карплюк підозрюються в незаконній передачі земельних ділянок у власність своєму оточенню протягом 2006-2012 років. "Сьогодні в рамках справи про розкрадання 890 га лісу підрозділи Генпрокуратури, СБУ і МВС провели обшуки за 31 адресою, зокрема за місцем проживання мерів Бучі та Ірпеня. Підозрювані посадові особи протягом 2006-2012 років незаконно відвели у власність земельні ділянки своєму оточенню і "потрібним" людям з Києва", - повідомив він у четвер.

Того ж дня з'являлася інформація, що В.Карплюк залишив межі України. А.Федорук в день обшуків був у Бучі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА