18:57 22.07.2016

Бориспільська міськрада заборонила Хресну ходу УПЦ (МП) через місто

2 хв читати

Міська рада Борисполя (Київська обл.) заборонила Всеукраїнську хресну ходу миру, любові та молитви за Україну, організовану Українською православною церквою (Московського патріархату), через територію міста.

"З метою уникнути провокації міжконфесійних конфліктів, масових заворушень, недопущення транспортного колапсу, враховуючи пропозицію постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, сім'ї, молоді, спорту, у справах релігії, соціального захисту населення та охорони здоров'я, відповідно до ст. 25 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" міська рада вирішила: Заборонити Хресну ходу миру Української православної церкви через місто Бориспіль", - ідеться в повідомленні, опублікованому на сторінці Виконавчого комітету Бориспільської міськради в п'ятницю.

Крім того, згідно з рішенням міськради, правоохоронним органам Борисполя доручено забезпечити громадський порядок і безпеку жителів міста. Контроль над виконанням рішення покладено на комісію міськради з питань освіти, культури, сім'ї, молоді, спорту, у справах релігії, соціального захисту населення та охорони здоров'я.

Рішення прийнято за результатами засідання позачергової сесії міськради, що відбулася в п'ятницю, і підписано міським головою Анатолієм Федорчуком.

Перед ухваленням рішення були розглянуті звернення депутатів міськради, громадян міста, благочинного 1-го Бориспільського округу Київської єпархії УПЦ протоієрея Георгія Носача, електронна петиція про підтримку проходження Хресної ходи через Бориспіль.

"На відкрите засідання прийшли як прихильники, так і противники того, щоб Хресний хід йшла через наше місто, зокрема духовенство УПЦ (МП), а також учасники АТО, волонтери та громадськість міста. Засідання було непростим і емоційним", - ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, загальнонаціональна хресна хода з молитвою за мир на Україні почалася 3 липня на сході країни із Святогірської лаври, а 9 липня - на заході країни з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування Дня Хрещення Русі, учасники Хресної ходи з обох лавр зустрінуться в Києві на Володимирській гірці й разом пройдуть до Києво-Печерської лаври, де буде звершено урочисте богослужіння.

У Національній поліції повідомили, що в межах Київської області Хресна хода рухатиметься з Полтавської області через населені пункти Олексіївка - Яготин - Березань - Лебедин - Бориспіль - Київ і з Житомирської області через населені пункти Ставок - Ситняки - Макарів - Колонщина - Дмитрівка - Київ. Очікується, що по території Київської області Хресна хода пройде з 22 до 26 липня, супроводжуватимуть її та забезпечуватимуть охорону громадського порядку 600 поліцейських, а також сили Національної гвардії України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Швейцарія перемогла в "Євробаченні-2024", Україна посіла 3 місце

ШВЕЙЦАРІЯ ПЕРЕМОГЛА В "ЄВРОБАЧЕННІ-2024". УКРАЇНА ПОСІЛА 3 МІСЦЕ

Частина української делегації у фіналі "Євробачення-2024" одягнена у футболки "Free Azovstal Defenders"

До складу нацжюрі "Євробачення-2024" увійшли Alyosha, Горова, Коляденко, Томільченко і Нагорняк

Нацжурі України на "Євробаченні-2024" поставило найвищі бали Швейцарії, Ірландії та Швеції

ЦАХАЛ закликає евакуюватися жителів Гази, які залишилися в Рафасі, напередодні розширення військової операції

Польща зміцнює східний кордон через загрози гібридної війни з боку Білорусі

УЗ відключила підсвічування п'яти найбільших вокзалів країни для зменшення споживання електроенергії

Alyona Alyona & Jerry Heil зі сцени у фіналі "Євробачення-2024": Єдності для світу, мир і свободу для України

Вибух у Броварах стався під час затримання правопорушника, який кинув гранату в поліцейського - МВС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА