16:23 18.08.2016

Обвинувальний акт у справі Лавриновича найближчим часом буде направлено до суду

2 хв читати
Обвинувальний акт у справі Лавриновича найближчим часом буде направлено до суду

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича найближчим часом буде направлено до суду.

Як повідомляє в четвер управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури України, дії О. Лавриновича кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах) і ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (службова підробка) Кримінального кодексу України.

За інформацією Генпрокуратури, департамент спеціальних розслідувань здійснює досудове розслідування в кримінальних провадженнях за фактами розкрадання державного майна колишніми високопоставленими чиновниками.

"Колишнього міністра юстиції підозрюють у тому, що у 2013 році за попередньою змовою групи осіб вчинив розтрату бюджетних коштів у сумі понад мільйон доларів на користь іноземної юридичної фірми з якої безпідставно, в порушення чинного законодавства, був укладений договір на закупівлю Міністерством юстиції України послуг із дослідження дотримання принципів верховенства права та практики Європейського суду з прав людини у справі Юлії Тимошенко", - наголошується в повідомленні.

18 серпня 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про вручення О. Лавриновичу повідомлення про підозру.

13 липня 2015 року Генпрокуратура України висунула О. Лавриновичу звинувачення у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою) у зв'язку з притягненням американської юридичної фірми Scadden у справі проти України в Європейському суді з прав людини. Оплата послуг юристів кваліфікована слідством як розтрата шляхом зловживання службовим становищем державних коштів у сумі понад 8,5 млн грн.

30 липня Печерський районний суд Києва призначив заставу О. Лавриновичу у розмірі 1,2 млн грн, і 7 серпня син О. Лавриновича вніс цю заставу.

У квітні 2016 року в коментарі українським ЗМІ О. Лавринович повідомив, що йому повернули закордонний паспорта, а кримінальне провадження стосовно нього триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА