15:44 29.08.2016

Електронне декларування буде запущено в Україні з 1 вересня

2 хв читати
Електронне декларування буде запущено в Україні з 1 вересня

Президент України Петро Порошенко заявив, що 1 вересня буде запущена система електронного декларування активів чиновників.

"Ми не просто створюємо антикорупційну інфраструктуру, а 1 вересня буде запущено електронне декларування, будуть зроблені всі кроки, щоб ефективно діяла антикорупційна система", - сказав глава держави на засіданні Нацради реформ у понеділок у Києві.

Він відзначив важливість створення нормального середовища для інвесторів усередині країни, зокрема й кроки із боротьби з корупцією і перезавантаження судової системи.

Як повідомлялося, 23 серпня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду звернувся з вимогою запустити електронне декларування активів чиновників з 1 вересня 2016 року і пригрозив звільненнями у разі зриву. "Моя мета – з 1 вересня запустити електронне декларування. Я вимагаю цього... Іншої дати, крім цього, немає", - сказав він і попередив про персональну відповідальність осіб, у віданні яких перебуває запуск електронного декларування.

Раніше уповноважені посадові особи заявили про запуск НАПК системи електронного декларування з 15 серпня, незважаючи на відсутність необхідного атестата від Держспецзв'язку, що викликало негативну реакцію громадськості, зокрема "Transparency International Україна". Згодом перший заступник міністра юстиції України заявила, що до кінця серпня усуватимуть недоробки в реєстрі електронних декларацій, після чого його потрібно буде перезапустити, а подані декларації подати заново.

Голова комітету Верховної Ради з протидії корупції, депутат від фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв закликав чиновників поки що не подавати електронних декларацій, щоб не потурати шахраям", і боротися за виправлення ситуації, оскільки система декларування без сертифікації не є офіційним джерелом доказів для правосуддя.

Відповідно до закону про протидію корупції в 2016 році, розширені електронні декларації мають подати в 60-денний термін після запуску системи е-декларування службові особи, що працюють на відповідальних та особливо відповідальних посадах. Серед них, зокрема, президент і прем'єр-міністр з радниками і помічниками, члени Кабміну, заступники міністрів, члени Нацкомісії і АМКУ, голови ФДМ і НБУ та їхні заступники, народні депутати, а також особи, посади яких належать до посад державної служби категорії "А" або "Б", а також судді, прокурори і слідчі, керівники, заступники керівників державних органів, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, військові посадові особи вищого офіцерського складу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА