14:25 22.09.2016

Луценко має намір внести до ВР подання про зняття недоторканності з нардепа від "Опоблоку" Скорика

2 хв читати
Луценко має намір внести до ВР подання про зняття недоторканності з нардепа від "Опоблоку" Скорика

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє про намір внести до Верховної Ради подання про зняття недоторканності з народного депутата від фракції "Опозиційний блок" Миколи Скорика, а до кінця доби четверга очікує підписання підозри в організації заворушень під будівлею Одеської облдержадміністрації 19 лютого 2014 р. колишньому першому заступнику голови ОДА Олександру Орлову.

"Наскільки я розумію, сьогодні буде підписано підозру колишньому першому заступнику Одеської Обласної державної адміністрації громадянину Орлову в тому, що він організував заворушення біля обласної державної адміністрації", - заявив Ю. Луценко у четвер в Одесі під час наради з представниками правоохоронних органів області.

Він також повідомив, що "має намір наступного тижня внести подання про зняття депутатської недоторканності щодо голови Одеської облдержадміністрації громадянина Скорика, який підозрюється зокрема у цих сумних подій".

Як відомо, М.Скорик є народним депутатом України Верховної Ради VIII скликання і перебуває в депутатської фракції партії "Опозиційний блок".

Як повідомлялося, 19 лютого 2014 року близько 150 людей з битами і у касках напали на одеських журналістів, які знімали невеликий пікет представників Євромайдану під будівлею Одеської обладміністрації. У результаті постраждали близько десятка активістів і близько 20 співробітників ЗМІ, зокрема журналісти і співробітники "Комсомольської правди", телеканалів "Інтер", "П'ятого каналу", "Нового каналу", агентства "Укрінформ", низки місцевих видань. Також щонайменше три знімальні групи позбулися техніки - її розбили або відібрали.

26 березня 2015 року заступник прокурора Одеської області Павло Закерничний повідомив, що один з колишніх заступників начальника Головного управління МВС України в Одеській області причетний до масового побиття журналістів та активістів Євромайдану 19 лютого 2014 року. За його словами, стосовно екс-міліціонера ведеться кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Зараз його оголошено в розшук. Джерело агентства "Інтерфакс-Україна" в прокуратурі повідомило, що йдеться про Дмитра Фучеджі, якого також розшукують у зв'язку з подіями 2 травня 2014 року в Одесі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали шість ракетних і 67 авіаударів по Україні, обстріляли близько 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА