11:22 23.09.2016

У члена ВРЮ Гречківського відбуваються обшуки

2 хв читати
У члена ВРЮ Гречківського відбуваються обшуки

У члена Вищої ради юстиції Павла Гречківського та посередника, який, за твердженням Генеральної прокуратури України, брав хабар, здійснюють обшуки, розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в Генпрокуратурі.

"Обшуки відбуваються і у самого Гречківського, і у його посередника. Вони відбуваються за місцем їх проживання та роботи", - розповіли агентству в прес-службі відомства.

Як повідомлялося, 21 вересня 2016 року Генеральна прокуратура України спільно з СБУ викрила одного з членів Вищої ради юстиції (ВРЮ) під час спроби одержати неправомірну вигоду в сумі $500 тис. за здійснення впливу щодо винесення судом першої інстанції рішення на користь суб'єкта господарювання та залишення його в силі судами апеляційної і касаційної інстанцій.

Пізніше адвокат П.Гречківського Ігор Черезов заявив, що його підзахисному повідомлено про підозру в замаху на шахрайство, а не отримання неправомірної вигоди.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко звернувся до ВРЮ з проханням ініціювати питання щодо припинення повноважень П.Гречківського. Він також повідомив, що Генпрокуратура вже наклала арешт на майно П.Гречківського та має намір отримати в суді санкції на обшуки в його приміщеннях. "На сайті Генпрокуратури розміщено відео затримання посередника, який у змові з Гречківським отримав перші $100 тис. із суми незаконної винагороди в $500 тис., яку обіцяв замовник за лобіювання паном Гречківським рішення Апеляційного суду", - розповів Ю.Луценко.

У свою чергу ВРЮ звернулася до Генпрокуратури з проханням надати докази порушення присяги членом ВРЮ П.Гречківським. Голова ВРЮ Ігор Бенедисюк повідомив, що П.Гречківський написав заяву на відпустку, і ВРЮ поки що цим і обмежиться.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА